17Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη: Αναφορά για το μη κλείσιμο των καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στην Ηλεία

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη: Αναφορά για το μη κλείσιμο των καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στην Ηλεία

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη: Αναφορά για το μη κλείσιμο των καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στην Ηλεία

Αναφορά κατέθεσε η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, κ.Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη προς τον Υπουργό Οικονομικών με την οποία ζητά να μην κλείσουν τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ηλεία για οικονομικούς, κοινωνικούς και ηθικής τάξεως λόγους.

Αναλυτικά:

Η Βουλευτής Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη καταθέτει αναφορά το με αριθμόν πρωτοκόλλου 264/02-11-2015 έγγραφο του Πρoέδρου του Δ.Δ Πελοπίου, στο οποίο τονίζεται η αναγκαιότητα παραμονής του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Δ.Δ Πελοπίου καθώς δεν υπάρχει άλλο υποκατάστημα Τραπέζης στο Πελόπιο και ως εκ τούτου είναι ο μοναδικός χώρος συναλλαγής για τους κατοίκους. Γίνεται σαφές και από το έγγραφο ότι το κλείσιμο του υποκαταστήματος θα οδηγήσει σε ακόμη περισσότερη υποβάθμιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και στον τελικό μαρασμό. Η ίδια αναγκαιότητα παραμονής των υποκαταστημάτων Τραπέζης Πειραιώς υπάρχει και για τις Τ.Κ της Ανδρίτσαινας, του Βαρθολομιού και της Ανδραβίδας.

 

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 05 Νοεμβρίου 2015

Η καταθέτουσα Βουλευτής

Έφη Γεωργοπούλου

Επισυνάπτεται το Έγγραφο.

ΘΕΜΑ. Υποκατάστημα Τραπέζης Πειραιώς Τ.κ Πελοπίου του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας.
Σεβαστέ Πρόεδρε της Τραπέζης Πειραιώς
Σεβαστό Συμβούλιο της Τραπέζης Πειραιώς
Σεβαστοί Κύριοι Βουλευτές Νομού Ηλείας
Σεβαστοί Κύριοι Πολιτευτές Νομού Ηλείας
Σεβαστέ Κύριε Περιφερειάρχα
Σεβαστέ Κύριε Αντιεριφερειάρχα
Σεβαστέ Κύριε Δήμαρχε Αρχ. Ολυμπίας
Σεβαστοί Κύριοι Αντιδήμαρχοι και Δημοτική Αρχή του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας.

Ως Πρόεδρος της ιστορικής κοινότητος Πελοπίου, της Μεγαλύτερης Κοινότητος πληθυσμιακά και Διοικητικού Κέντρου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, σας γνωστοποιώ ότι προσφάτως πληροφορήθηκα για την πρόθεση Παύσης λειτουργίας του υποκαταστήματος Τραπέζης Πειραιώς στην κοινότητα Πελοπίου.

Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Πελόπιο λειτουργεί από το 1963 και ήταν το πρώτο ιδρυθέν ως Αγροτική τράπεζα της ευρύτερης και όχι μόνο περιοχής.

Το υποκατάστημα Πελοπίου καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της γεωγραφικής περιοχής της Ολυμπίας και επί μέρους του Δήμου Πύργου .
Πιο, συγκεκριμένα, τριανταεπτά [37] δημοτικά διαμερίσματα πολλά από τα όποια απέχουν πάνω από σαράντα χιλιόμετρα και είναι δύσκολο να εξυπηρετηθούν από άλλα υποκαταστήματα πχ Ολυμπίας – Πύργου.
Ο πληθυσμός των συναλλασσόμενων κατοίκων ανέρχεται στους δεκαπέντε χιλιάδες [15,000] ενώ οι πελάτες ανέρχονται στους πεντέμισι χιλιάδες [5,500] περίπου προερχόμενοι από όλα τα επαγγελματικά στρώματα και κυρίως από αγρότες.
Με το συγκεκριμένο υποκατάστημα συναλλάσσονται σε καθημερινή βάση εκατόν είκοσι επιχειρήσεις καθ’ όλο το έτος εκ των οποίων οι σαράντα επτά είναι του Πελοπίου.
Στο δημοτικό διαμέρισμα του Πελοπίου, που είναι πληθυσμιακά το μεγαλύτερο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, υπάρχουν υπηρεσίες όπως [Ειρηνοδικείο – Αστυνομία – Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Περιφερειακό Αγροτικό Ιατρείο – Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών – ΤΟΕΒ – Υποθηκοφυλακείο Ολυμπίας – δυο Συμβολαιογραφεία – Δικηγορικό γραφείο – Λογιστικό γραφείο - δυο Φαρμακεία] κλπ. Όπως καταλαβαίνετε βασικοί καθημερινοί συνεργάτες που δεν υπάρχουν σε άλλο δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας όπου υπάρχει Τραπεζικό υποκατάστημα.

Επιπλέον είναι σημαντικό ότι δεν υπάρχει άλλο υποκατάστημα τραπέζης στο Πελόπιο και ως εκ τούτου είναι ο μοναδικός χώρος συναλλαγής.
Αναφέρω όλους τους παραπάνω λόγους για την αναγκαιότητα παραμονής του υποκαταστήματος στο Δ.Δ Πελοπίου που είναι προς όφελος όχι μόνον της τοπικής κοινωνίας αλλά κυρίως και της τράπεζας Πειραιώς γιατί πιστεύω ότι πολλοί από τους πελάτες είναι πιθανόν να στραφούν σε άλλες τράπεζες.

Ως Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος σας αναφέρω ότι με την πληροφόρηση ότι υπάρχει ενδεχόμενο κλεισίματος του υποκαταστήματος επικρατεί αναβρασμός, αγανάκτηση από τους κατοίκους όχι μόνο της κοινότητος Πελοπίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Ήδη σύλλογοι, [πολιτιστικός – αθλητικός] τοπικοί φορείς – κάτοικοι προγραμματίζουν κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας και προσπάθειας παραμονής του υποκαταστήματος, πιστεύοντας και αυτό είναι μια πραγματικότητα, ότι το κλείσιμο του υποκαταστήματος θα οδηγήσει σε ακόμη περισσότερη υποβάθμιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και στον τελικό μαρασμό.
Έτσι λοιπόν συναισθανόμενος το μέγεθος του προβλήματος, ως Πρόεδρος της τοπικής κοινότητος, έχω την ευθύνη και την υποχρέωση να γνωστοποιήσω το πρόβλημα με τις τεράστιες συνέπειες της ενδεχόμενης απομάκρυνσης του υποκαταστήματος, σε σας, οι οποίοι και εσείς έχετε την ίδια ευθύνη και την ίδια υποχρέωση, είτε από τη θέση των Ιθυνόντων της τράπεζας είτε από τη θέση του Βουλευτή – Πολιτευτή – Περιφερειάρχη – Αντιπεριφερειάρχη – Δημάρχου – Δημοτικού συμβούλου να μεριμνήσετε για την αποφυγή της αδικίας, σε μια περιοχή στην οποία απευθύνεστε όταν πρόκειται να εκπληρώσουμε το καθήκον ως πολίτες, υποσχόμενοι τον υπηρετικό χαρακτήρα της παρουσίας σας προς όλους τους ψηφοφόρους.
Τώρα ήρθε η ώρα να αποδείξετε αν οι υποσχέσεις είναι φρούδες ή συμπορευόσαστε μαζί μας για την άρση μιας αδικίας και όχι ενός βολέματος ή μιας εξυπηρέτησης .
Γιατί η εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας [ κοινωνική, οικονομική] είναι το αποκλειστικό και μόνο καθήκον σας.
Απευθύνομαι σε εσάς προβάλλοντας όλους εκείνους τους λόγους που κρίνω εγώ, αλλά και η τοπική κοινωνία, την οποία έχω την τιμή να υπηρετώ!!!
Το υποκατάστημα της Τραπέζης Πειραιώς της τοπικής κοινότητος Πελοπίου ΔΕΝ πρέπει να κλείσει.
Αναμένω και από εσάς σε εύλογο χρονικό διάστημα [μιας εβδομάδος] από την λήψη της παρούσης επιτολής μου γιατί οι << καιροί ου μενετοί >>, την απάντηση σας θετική ή αρνητική , συνοδευόμενη όμως η τελευταία από τους λόγους τους οποίους εσείς κρίνετε ότι πρέπει να κλείσει το υποκατάστημα, ώστε και εγώ να πειστώ, αλλά κυρίως να πειστούν και οι συμπολίτες μου ώστε όταν θα απευθύνεστε σε αυτούς όποτε τους χρειάζεστε να μπορείτε να τους κοιτάζετε στα μάτια.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος του Δ.Δ Πελοπίου

Στασινόπουλος Δημήτριος.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!