18Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Τρία υπουργεία θα δώσουν λύση για την εύρυθμη λειτουργία του Θεραπευτήριο Λεχαινών

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Τρία υπουργεία θα δώσουν λύση για την εύρυθμη λειτουργία του Θεραπευτήριο Λεχαινών

Τρία υπουργεία θα δώσουν λύση για την εύρυθμη λειτουργία του Θεραπευτήριο Λεχαινών

Συντονισμένες προσπάθειες τριών υπουργείων θα δρομολογηθούν, των υπουργείων Εργασίας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας ώστε να βρεθεί λύση για την εύρυθμη λύση στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λεχαινών.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, όπως αναφέρει το eleftheriaonline.gr, αναγνωρίζει πλήρως τα προβλήματα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο Θεραπευτήριο με κυριότερα την έλλειψη προσωπικού, ιδίως ιατρικού, νοσηλευτικού και επιστημονικού και τις ανεπαρκείς υποδομές. Μέσα στον Νοέμβριο έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη των διοικήσεων όλων των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας στην Ελλάδα, ώστε να υπάρξει ακριβής καταγραφή.

Ήδη σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το υπουργείο Εργασίας έχει δρομολογήσει ενέργειες για την κάλυψη, ως έναν βαθμό, των αναγκών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας και των παραρτημάτων του, στα οποία ανήκει και το Θεραπευτήριο Λεχαινών. Αυτή η κάλυψη θα γίνει με τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ. Σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας επιδιώκεται η ενίσχυση του Νοσοκομείου Πύργου προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στο πρόβλημα της εξειδικευμένης ιατρικής κάλυψης στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας στην ανακοίνωση του "στόχος της πολιτικής του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Αλληλεγγύης είναι να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή αποϊδρυματοποίηση, με εξασφάλιση της αναγκαίας φροντίδας για τους περιθαλπομένους των σχετικών ιδρυμάτων και σε αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζουμε τις επόμενες ενέργειές μας. Γι’ αυτόν τον σκοπό είναι αναγκαία η συνδρομή, η συνέργεια και η αλληλεγγύη των τοπικών κοινωνιών".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!