18Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | 1o Γυμνάσιο Πύργου: Ζητήματα bullying και η κεραία κινητής τηλεφωνίας στην πρώτη συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

1o Γυμνάσιο Πύργου: Ζητήματα bullying και η κεραία κινητής τηλεφωνίας στην πρώτη συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

1o Γυμνάσιο Πύργου: Ζητήματα bullying και η κεραία κινητής τηλεφωνίας στην πρώτη συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη λίγο μετά τις 17:30 μ.μ. η πρώτη συνέλευση για τη φετινή σχολική χρονιά 2015-2016 του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Πύργου.

Μεταξύ άλλων, τα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν περιπτώσεις bullying, αλλά και το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την παρουσία κεραίας κινητής τηλεφωνίας η οποία βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη σχολική μονάδα.

Συγκεκριμένα, όπως μας πληροφόρησε ο Διευθυντής του σχολείου, κ.Παπαγεωργίου η κεραία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 150 μέτρα, κάτι το οποίο νομικά είναι απαγορευτικό, αφού εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των μαθητών αλλά και των περιοίκων.

Αναλυτικά η κ.Μαρία Κονδύλη, Πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Πύργου, δήλωσε:

"Σήμερα είναι το 1ο Συμβούλιο που κάνουμε σαν Σύλλογος Γονέων με τους γονείς και μια γνωριμία με τους καινούριους γονείς, με την ευπαθή ομάδα.

Τα θέματά μας είναι αρκετά σήμερα.

Πρόσφατα μας ανακοίνωσαν ότι έχει μπει εδώ κοντά μας μια κεραία, έχει ενημερωθεί και ο Διευθυντής, ασχολείται και ο κ.Ασμής Λάζαρος που είναι καθηγητής εδώ, οι καθηγητές έχουμε μαζέψει κάποιες υπογραφές.
Σήμερα θα μαζέψουμε και υπογραφές από τους γονείς. Τα παιδιά μας και τα παιδιά τους έρχονται στο σχολείο."

Όσον αφορά για κρούσματα bullying που έχουν παρατηρηθεί τώρα πρόσφατα σε παιδιά στο σχολείο, η κα.Κονδύλη ανέφερε:

"Για αυτό το θέμα μέσα στην αίθουσα θα ρωτήσουμε το Διευθυντή γιατί προσωπικά δεν έχω ενημερωθεί. Είναι μεγάλα παιδιά στο Γυμνάσιο, αυτά γίνονταν και πέρυσι. Δυστυχώς τσακώνονται παιδιά από διαφορετικά σχολεία και παλεύουν μετά το σχόλασμα μεταξύ τους. Ανέκαθεν τσακώνονταν απλά τώρα έχει γίνει πιο διάσημο με τη λέξη bullying."

Τέλος τόνισε πως:

"Προβλήματα στο σχολείο μας δεν υπάρχουν, αλλά απ'ότι μου είπε η υποδιευθύντρια, σαν καινούριο σχολείο οι καθηγητές τακτοποιούνται τώρα, μπαίνουν σε μια σειρά. Απ'ότι ξέρω δεν έχουμε έλλειψη καθηγητών."

Ο κ.Παπαγρηγορίου Θανάσης, Διευθυντής 1ου Γυμνασίου Πύργου ανέφερε σχετικά με αυτά τα θέματα:

"Η σχολική χρονιά 2015-2016 σε σύγκριση με άλλα σχολεία του νομού μας και της χώρας ξεκίνησε σχετικά καλά. Υπάρχουν μόνιμοι καθηγητές και δεν είναι όπως άλλα περιφερειακά σχολεία, όπου ανακυκλώνονται οι καθηγητές.
Εμείς κάτι λίγες ώρες κενών που είχαμε τις καλύψαμε μέσα στον 1ο μήνα, απλώς η μοναδική ειδικότητα που δεν έχουμε στο σχολείο μας είναι των Καλλιτεχνικών. Όλες οι άλλες θέσεις είναι καλυμένες 100%."

Από την πλευρά του ο κ.Παπαγρηγορίου ερωτώμενος για το bullying:

"Όλα τα ονομάζουμε bullying. Είναι και της μόδας. Μην ξεχνάτε ότι είναι ένα σχολείο με 320 παιδιά, νέα παιδιά, τα οποία συνοστίζονται σε ένα μικρό χώρο. Πολλές φορές μπορεί αυτό που εμείς λέμε bullying να είναι μεταξύ δύο φίλων που πρόσκαιρα αρπαχτήκανε πάνω στο αστείο τους, αλλά μετά συνήθως τα βρίσκουν τα παιδιά.
Βέβαια, υπάρχουν και περιπτώσεις με ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας οι οποίες όμως ελέγχονται και με τη συζήτηση προσπαθούμε και αυτά τα παιδιά να τα εντάξουμε μέσα στον κοινωνικό ιστό του σχολείου και της κοινωνίας μας γενικότερα.

Όλοι έχουμε περάσει από σχολεία και ξέρουμε. Το bullying είναι συνήθως το συνεχιζόμενο. Αν κάποιο παιδί το βλέπεις σε μια αδύνατη στιγμή και το πειράζουν, λόγω κάποιας μορφολογικής κατάστασης στο σώμα του ή που δείχνει κάποιες άλλες αδυναμίες τα υπόλοιπα παιδιά συνεχώς το πειράζουν.
Το λεκτικό bullying είναι το χειρότερο. Η λεκτική βία είναι χειρότερο από έναν τσακωμό που θα κάνουν πρόσκαιρα κάποια παιδιά."

Για το θέμα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται κοντά στο σχολείο, ο κ.Παπαγρηγορίου ανέφερε:

"Έχουμε επικοινωνήσει με κάποιους από τους κατοίκους που μας το ανέφεραν. η κεραία είναι γύρω στα 150 μέτρα από εδώ, κάτι το οποίο βάσει νόμου απαγορεύεται. Απ'ότι μου είπε και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί, έχουν πάει και στον Εισαγγελέα και πιστεύω ότι σε μια κοινωνία που λειτουργούν οι θεσμοί, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστέι βεβαίως μέχρι να κατέβει η κεραία. Δεν γίνεται για 100 ή 150 ευρώ να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών και των μικρών παιδιών που μένουν τριγύρω."

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!