18Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Μπαξεβανάκης: "Προσπάθεια να επουλωθούν οι πληγές στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών"

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Μπαξεβανάκης: "Προσπάθεια να επουλωθούν οι πληγές στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών"

Μπαξεβανάκης: "Προσπάθεια να επουλωθούν οι πληγές στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών"

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Αλληλεγγύης, επισημαίνει ότι έχει πλήρη συνείδηση των συνθηκών και των προβλημάτων που έχει παραλάβει, ιδιαίτερα για τα δύο σημαντικότερα, την έλλειψη προσωπικού, ιατρικού, νοσηλευτικού και επιστημονικού και τις ανεπαρκείς υποδομές.

Μέσα στο Νοέμβριο έχει προγραμματιστεί σύσκεψη των διοικήσεων όλων των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, ώστε να υπάρξει ακριβής καταγραφή για όσα οι συνθήκες απαιτούν.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν ήδη δρομολογηθεί ενέργειες για την κάλυψη, ως έναν βαθμό, των αναγκών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας, στο οποίο ανήκει και το Θεραπευτήριο Λεχαινών. Αυτή η κάλυψη θα γίνει με επιτυχόντες του ΑΣΕΠ. Ήδη το Υπουργείο Υγείας προχωρά στην ενίσχυση του Νοσοκομείου Πύργου ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην εξειδικευμένη ιατρική κάλυψη στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών.

Στόχος της πολιτικής του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Αλληλεγγύης είναι να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή αποϊδρυματοποίηση, με εξασφάλιση της αναγκαίας φροντίδας για τους περιθαλπτομένους των ιδρυμάτων και σε αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζονται οι επόμενες ενέργειες.

Οι πολίτες έχουν επίγνωση της δραματικής κατάστασης, στην οποία οδήγησαν τη χώρα οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών, με τη διαφθορά, τις μίζες, τα ρουσφέτια, τις πελατειακές σχέσεις. Ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας και της Πρόνοιας η αποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα, η διάλυση των δομών είναι πρωτοφανής. Γι' αυτό οι πολιτικοί εκπρόσωποι του παλαιού καθεστώτος θα έπρεπε τουλάχιστον να σιωπούν.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πολίτες που κινητοποιούνται για τη στήριξη των κοινωνικών δομών. Για τη βελτίωση της κατάστασης είναι αναγκαία η συνδρομή και η βοήθεια των τοπικών κοινωνιών Η κυβέρνησή μας, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, τις οποίες όλοι γνωρίζουμε, με πενιχρά μέσα στη διάθεσή της, θέτει ως βασική προτεραιότητα την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την στήριξη των περισσότερο αδύναμων. Παρά τις τεράστιες δυσκολίες, θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της κοινωνίας.

Δημήτρης Μπαξεβανάκης
Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!