16Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Πύργος: Πραγματοποιήθηκε η Ενημερωτική Εκδήλωση για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στο Εργατικό Κέντρο

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Πύργος: Πραγματοποιήθηκε η Ενημερωτική Εκδήλωση για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στο Εργατικό Κέντρο

Πύργος: Πραγματοποιήθηκε η Ενημερωτική Εκδήλωση για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στο Εργατικό Κέντρο

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήσε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πύργου, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου με θέμα "Η μέρα που είπα "όχι" στον καρκίνο του παχέος εντέρου", στο Εργατικό Κέντρο Πύργου.

Κεντρική ομιλήτρια για το θέμα αυτό ήταν η κα. Βασιλική Δήμου, Ιατρός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος-Ενδοσκόπος, Επιστημονικός Συνεργάτης της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Γ.Π.Ν. Μεταξά.

Ιδιαίτερα τονίστηκε πως πρόκειται για ένα είδος καρκίνου, ο οποίος είναι αρκετά συχνός και θανατηφόρος. Στις δυτικές κοινωνίες αποτελεί τον τρίτο σε συχνότητα καρκίνο για άντρες και γυναίκες και τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο.

Η πιθανότητα ενός ατόμου να αναπτύξει στη διάρκεια της ζωής του τη νόσομ είναι 5-6% και το 1/3 πεθαίνει από τη νόσο.
Η κα. Δήμου επεσήμανε την ανάγκαιότητα των προληπτικών εξετάσεων, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος αρκετά νωρίς, σε πρώιμο, θεραπεύσιμο στάδιο καρκίνου, πριν από την ανάπτυξη συμπτωμάτων ή ακόμα και στην προκαρκινική φάση των πολυπόδων που μπορούν να αφαιρεθούν και να μη δημιουργηθεί καρκίνος.

Η συνήθης εξέταση στην οποία πρέπει να υποβάλλεται κάποιος, προκειμένου να γίνει έγκαιρα η διάγνωση, είναι η κολονοσκόπηση.

Αναλυτικά η κα.Ζούπη Χρύσα, Πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πύργου, δήλωσε:

IMG 5512"Σήμερα καλέσαμε τον κόσμο στο Εργατικό Κέντρο Πύργου ως Σύλλογος ευαισθητοποιημένοι από τη μάστιγα που μαστίζει την κοινωνία μας και ειδικά την κοινωνία του Πύργου και ευρύτερα του Νομού για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Είναι μια μάστιγα η οποία πλησιάζει το 75% της θνησιμότητας του πληθυσμού. Είμαστε ένας νομός αγροτικής περιοχής που χρησιμοποιούμε φυτοφάρμακα. Είμαστε ο 1ος νομός πανελληνίως από καρκίνο παχέως εντέρου.

Φέραμε σήμερα εδώ στο Εργατικό Κέντρο την κα. Βάνα Δήμου, Γαστρεντερολόγο, Επιστημονικό Συνεργάτη της Ογκολογικής Κλινικής Μεταξά να μας αναπτύξει το πόσο σημαντική είναι η πρόληψη και πόσο σημαντικό είναι να βάλουμε στο ημερολόγιό μας "Οχι και ποτέ στον καρκίνο του παχέως εντέρου".
Με την πρόληψη μπορούμε να σωθούμε όλοι. Η κολονοσκόπηση είναι ένα σημαντικό εργαλείο της επιστήμης για να αποφύγουμε τη θνησιμότητα των ατόμων που ήδη αυτή τη στιγμή έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας από το μεγάλο γεγονός της μάστιγας του καρκίνου του παχέως εντέρου"

IMG 5516

IMG 5518

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!