23Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Σε ερώτηση για το θέμα της τοποθέτησης μόνιμου Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου προχώρησε ο Κώστας Τζαβάρας

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Σε ερώτηση για το θέμα της τοποθέτησης μόνιμου Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου προχώρησε ο Κώστας Τζαβάρας

Σε ερώτηση για το θέμα της τοποθέτησης μόνιμου Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου προχώρησε ο Κώστας Τζαβάρας

Η Ηλεία συνεχίζει να βιώνει έντονα την αδιαφορία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία έχει πλήρως αποστρέψει το ενδιαφέρον της τους τελευταίους εννιά μήνες από τα κρίσιμα και σοβαρά προβλήματα που πλήττουν το νομό και καθιστούν την διαβίωση των κατοίκων του δύσκολη.

Στην πλήρη απουσία κρατικού ενδιαφέροντος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ηλεία στις υποδομές της, στην υγεία, την πρωτογενή παραγωγή, έρχεται να προστεθεί και η εδώ και καιρό έλλειψη μόνιμου Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και η υποστελέχωση της Υπηρεσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Ηλεία, δύο ζητήματα που όσο κι αν φαίνονται μικρά μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός, εντούτοις έχουν σοβαρές, ουσιαστικές και επώδυνες παρενέργειες.

Είναι γνωστό πως η θέση Επιτρόπου στην Ηλεία παραμένει κενή εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, μετά την ολοκλήρωση της θητείας και τη μετάθεση του προηγούμενου Επιτρόπου, καλυπτόμενη έως σήμερα από την ολιγοήμερη επίσκεψη του Επιτρόπου του νομού Μεσσηνίας, ο οποίος με την σειρά του καλύπτει και τις αντίστοιχες ανάγκες του νομού Λακωνίας! Παράλληλα, παρά τις οκτώ οργανικές θέσεις προσωπικού που αντιστοιχούν στην Υπηρεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σήμερα υπηρετούν μόνο τέσσερις υπάλληλοι και αυτοί αποσπασμένοι, με ότι αυτό συνεπάγεται όταν λήξουν οι αποσπάσεις τους. Όπως μάλιστα πληροφορηθήκαμε και από επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, ο μέχρι τώρα εκτελών χρέη Επιτρόπου στην Υπηρεσία Ελεγκτικού Συνεδρίου του νομού Ηλείας τοποθετείται πλέον στο νομό Λακωνίας, με αποτέλεσμα να «παγώσουν» οι εγκρίσεις όλων των ενταλμάτων των φορέων της Ηλείας.

Σε μια εποχή που η Ηλεία υποφέρει από την βαθιά οικονομική κρίση που προκάλεσε με τα καμώματά του ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του και συνεχίζει να την βαθαίνει με φορομπηχτικά μέτρα που δεν έχουν τελειωμό, η έλλειψη Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου σημαίνει στην καλύτερη περίπτωση μεγάλη καθυστέρηση πληρωμών των οφειλών των δήμων και των φορέων του νομού στους προμηθευτές τους. Μια καθυστέρηση που έχει πολλαπλές επιπτώσεις, που ξεκινούν από καθυστερήσεις ή και «πάγωμα» της υλοποίησης απαραίτητων έργων ή της προμήθειας αναγκαίων υλικών σε δήμους και φορείς και καταλήγουν βεβαίως στον ολοκληρωτικό στραγγαλισμό της ήδη αναιμικής ρευστότητας των ελεύθερων επαγγελματιών της Ηλείας, για τους οποίους οι οικονομικές υποχρεώσεις τους και ειδικά απέναντι στο Κράτος «τρέχουν» χωρίς καθυστερήσεις ή δικαιολογίες.

Είναι απαράδεκτο στην Ηλεία της μαύρης τρύπας των υποδομών, να μην διεκπεραιώνονται, λόγω έλλειψης μόνιμου Επιτρόπου, εντάλματα πληρωμών εκτελεσθέντων έργων, τα οποία αποτελούν ουσιαστικά το μάννα εξ ουρανού για την τοπική αγορά και αφορούν σε μια μεγάλη και πολύπλευρη κατηγορία επαγγελματιών του νομού, που περιμένει τα χρήματα αυτά για να καλύψει άλλες υποχρεώσεις της. Και είναι όμοια απαράδεκτο για τον κ. Τσίπρα και τη κυβέρνησή του, η οποία έχει εμφανώς στοχεύσει τον έλληνα ελεύθερο επαγγελματία και επιδιώκει με τις επιλογές της την οικονομική εξόντωσή του, να μην μπορεί να διαχειριστεί την καταβολή των οφειλών της σε προμηθευτές και εργολήπτες δημοσίων έργων, λόγω της αδυναμίας μιας δημόσιας υπηρεσίας να λειτουργήσει επαρκώς, ως αποτέλεσμα της υποστελέχωσης της.

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας προχώρησε στην κατάθεση σχετικής Ερώτησης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προς τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητώντας την άμεση κάλυψη της θέσης του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Ηλεία, αλλά και την στελέχωση της Υπηρεσίας με επαρκές προσωπικό. Παράλληλα, ζητά από τούς αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να τοποθετηθούν και επί της επιστολής που απέστειλε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πύργου, σχετικά με την σοβαρή έλλειψη προσωπικού σε αυτό αλλά και για τις αναπτυξιακές δραστηριότητες που προγραμματίζει το ΔΛΤ Πύργου και οι οποίες θα ενισχύσουν τον χαρακτήρα του ισχυρού αυτού πυλώνα ανάπτυξης της Ηλείας.

Την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ικανοποιεί με επαναπροσλήψεις την κομματική της πελατεία και κλείνει τα μάτια στις μεγάλες ανάγκες στελέχωσης με προσωπικό υψηλών προσόντων που αντιμετωπίζει ο Δημόσιος Τομέας, δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για ερασιτεχνισμούς και προχειρότητες που κοστίζουν σε χρήμα, επενδύσεις και ανάπτυξη. Η Ηλεία δεν αντέχει άλλο να υποφέρει από την ανικανότητα και την συνεχή έλλειψη ενδιαφέροντος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα πιο μικρά έως τα πλέον ζωτικά της προβλήματα. Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν οι καρεκλοκένταυροι του Μαξίμου ότι ανάπτυξη και επανεκκίνηση της οικονομίας δεν γίνεται με πλούσιες δηλώσεις στα κανάλια, αλλά με έστω μικρές πλην όμως ουσιαστικές κινήσεις στο Κράτος, που θα επιτρέψουν στην ιδιωτική οικονομία να αναπνεύσει και να ζωογονήσει την χώρα.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!