16Σεπτέμβριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | ΤΕΙ Τεχνολόγων Γεωπόνων Αμαλιάδας: Ημερίδα την Τετάρτη 6 Ιουλίου στο Λαζαράκειο

Ηλεία Ειδήσεις-Ενημέρωση, Ηλειακά Νέα

ΤΕΙ Τεχνολόγων Γεωπόνων Αμαλιάδας: Ημερίδα την Τετάρτη 6 Ιουλίου στο Λαζαράκειο

ΤΕΙ Τεχνολόγων Γεωπόνων Αμαλιάδας: Ημερίδα την Τετάρτη 6 Ιουλίου στο Λαζαράκειο

Το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την Εκδήλωση - Ημερίδα με τίτλο «Adapt2Change: Νέες τεχνολογίες στη σύγχρονη γεωργία - Τεχνολογίες παραγωγής θερμοκηπιακών προϊόντων με μειωμένες εισροές» που διοργανώνεται την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 στις 19.30 στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, Φιλικής Εταιρείας 6, 27200 Αμαλιάδα .

Η Ημερίδα εντάσσεται στα πλαίσια του έργου «Adapt2Change» (Προσαρμογή της γεωργικής παραγωγής στην κλιματική αλλαγή και στους περιορισμένους υδατικούς πόρους) το οποίο έχει στόχο την επίδειξη της ικανότητας προσαρμογής της γεωργικής παραγωγής στην κλιματική αλλαγή και στην περιορισμένη παροχή υδατικών πόρων και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Life της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Με δεδομένο πως η λειψυδρία και η ρύπανση των υδάτων είναι μια περιβαλλοντική απειλή που επηρεάζει μεγάλα τμήματα της Ευρώπης, το «Adapt2Change» φιλοδοξεί να προωθήσει βιώσιμες γεωργικές πρακτικές που να μπορούν να εφαρμοστούν από όλους τους αγρότες, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των καλλιεργειών υπό κάλυψη.

Στην υλοποίηση του έργου συμμετέχουν το ΤΕΙ Θεσσαλίας (επικεφαλής εταίρος), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Πειραιά, το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών Κύπρου, το KEK Ευρωπληροφόρηση Α.Ε. και η ICON Group Τεχνική ΕΠΕ.

Πρόγραμμα μερίδας

-19.30 Έναρξη - χαιρετισμοί

-20:00 Γεώργιος Σαλάχας, Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας: Καινοτόμες τεχνολογίες παραγωγής στο θερμοκήπιο- Υδροπονία, Αεροπονία, NFT.

-20:30 Κωνσταντίνος Κίττας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Τεχνολογίες ρύθμισης του κλίματος των θερμοκηπίων - Η περίπτωση του κλειστού θερμοκηπίου

-21:00 Συζήτηση

Πληροφορίες: Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, τηλ.: 26220 39001-2,

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!