25Ιούνιος2018

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Ηλεία: Με ευχές, χαμόγελα και ελπίδα πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στα σχολεία [PHOTOS]

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Ηλεία: Με ευχές, χαμόγελα και ελπίδα πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στα σχολεία [PHOTOS]

Ηλεία: Με ευχές, χαμόγελα και ελπίδα πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στα σχολεία [PHOTOS]

Με τον καθιερωμένο αγιασμό

ξεκίνησε και φέτος η νέα σχολική χρονιά στα σχολεία της Ηλείας σηματοδοτώντας την έναρξη των μαθημάτων.

Τα προαύλια των σχολείων και φέτος γέμισαν με παιδιά, φωνές, χαμόγελα και ευχές για μια νέα δημιουργική χρονιά, ενώ δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς ευχήθηκαν "καλή πρόοδο" σε όλους τους μαθητές.

Πιο συγκεκριμένα, στο 1o Γυμνάσιο Πύργου τελέστηκε ο αγιασμός, χοροστατούντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας π. Ηλία Παπαγγελή, ο οποίος ευλόγησε τα παιδιά, τους καθηγητές και τους γονείς, αναφέροντας: 

"Εύχομαι σε όλους, σε μαθητές, γονείς και καθηγητές μια χρονιά ευλογημένη και καρποφόρα. Και πράγματι είναι γιατί το 1ο Γυμνάσιο είναι πάντοτε πρώτο.
Ο νέος είναι δυνατός όταν έχει σχέση και επαφή όχι με τη γη αλλά με τον ουρανό, με το Θεό. Ο μαθητής είναι δυνατός όταν έχει καλή επαφή με το βιβλίο και μελετάει. Γι'αυτό να μελετάτε τα μαθήματά σας, έτσι θα έχετε μόρφωση και μορφωμένος σημαίνει αυτός που έχει πάρει τη μορφή του καλού.
Η εκκλησία έχει σχέση με τον αθλητισμό στην πνευματική ζωή βέβαια. Οι θεατές στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο άλμα εις ύψος τους φώναζαν "πιο ψηλά", στο άλμα εις μήκος "πιο μακριά. Εγώ και η εκκλησία σας εύχεται να ανεβαίνετε πιο ψηλά, τα όνειρά σας να πραγματοποιούνται και με τη βοήθεια του Θεού να έχετε μια χρονιά ευλογημένη, να έχετε υγεία σωματική και πνευματική και οι γονείς σας να είναι καλά. Εδώ ο διευθυντής σας και οι καθηγητές σας είναι όλοι καλοί και επομένω η χρονιά θα είναι ευλογημένη, θα είναι καρποφόρα. Καλή χρονιά σε όλους!Να είστε καλά!"

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Πύργου κ.Μπίρμπας Γιώργος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφέροντας:

"Εκ μέρους του συλλόγου των καθηγητών σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε που παρευρίσκεστε στο χώρο του σχολείου μας στο ξεκίνημα μιας νέας σχολικής χρονιάς που όλοι προσδοκούμε να είναι αποτελεσματική, αποδοτική, δημιουργική. Ευχόμαστε στους μαθητές μας υγεία και πρόοδο.
Αγαπητοί μαθητές να θυμόσαστε ότι πάντοτε τελικά σε έναν κόσμο διαρκώς αυξανόμενης ανταγωνιστικότητας και πολυπλοκότητας η ποιότητα της σκέψης είναι αυτή που σας δίνει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και βέβαια περισσότερο ωφελημένος είναι αυτός που έγκαιρα σχετικά γρήγορα και συστηματικά επενδύεξι το χρόνο του στην απόκτηση των επιθυμητών γνώσεων, στάσεων, δεξιοτήτων και συμπεριφορών. Καλλιεργεί τον πνευματικό και συναισθηματικό του κόσμο.
Στον αγώνα σας αυτόν ο σύλλογος των καθηγητών, το σχολείο με τη λειτουργία του θα είναι δίπλα σας να σας στηρίζει.
Θα είμαστε δίπλα στον αγώνα σας. Σας ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία, πρόοδο και πάντα εξέλιξη."

Στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου παραβέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ.Παναγιώτης Μπράμος και ο Αντιδήμαρχος Πύργου κ.Γιώργος Ανδριόλας.

IMG 6971

IMG 6993

IMG 7000

IMG 7025

IMG 7036

IMG 7092

IMG 7113

Στο 1ο Νηπιαγωγείο Πύργου επίσης τελέστηκε ο αγιασμός με την Διευθύντρια του σχολείου κα. Άννα Παπαϊωάννου να εύχεται στους μικρούς μαθητές καλή πρόοδο για τη νέα σχολική χρονιά

IMG 7174

IMG 7179

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!