19Ιούλιος2018

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Απάντηση του Υφ.Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου στο Εργατικό Κέντρο Πύργου: "Το κατάστημα ΙΚΑ Πύργου είναι στελεχωμένο επαρκώς"

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Απάντηση του Υφ.Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου στο Εργατικό Κέντρο Πύργου: "Το κατάστημα ΙΚΑ Πύργου είναι στελεχωμένο επαρκώς"

Στο ζήτημα της τοποθέτησης μόνιμης θέσης ς του Διευθυντή ΙΚΑ Καταστήματος Πύργου έδωσε απάντηση το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έπειτα από τη σχετική επιστολή που είχε αποστείλει η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πύργου στο γραφείο του Πρωθυπουργού στις 18 Αυγούστου 2017.

Αναλυτικά το Εργατικό Κέντρο Πύργου σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

"Το Εργατικό Κέντρο Πύργου σε επιστολή 18-08-2017 στο γραφείο του Πρωθυπουργού για θέματα που αφορούν τα κάτωθι:

  • Στελέχωση του ΣΕΠΕ (7000 επιχειρήσεις είναι αδύνατο να ελεγχθούν από 4 άτομα, επικρατεί αδήλωτη εργασία και αυθαίρετη εργοδοσία)
  • Να τοποθετηθεί Διευθυντής του καταστήματος Πύργου στο ΙΚΑ
  • Άρνηση στο φαινόμενο απελευθέρωσης ηλεκτρονικών παιγνίων (εθισμός στον τζόγο μικρών ηλικιών)
  • Από τα αρμόδια τμήματα που αφορούσαν τα παραπάνω, μόνο το αρμόδιο τμήμα του ΕΦΚΑ απάντησε ότι το κατάστημα ΙΚΑ Πύργου είναι πλήρως στελεχωμένο!!!"

Στην επιστολή του Εργατικού Κέντρου Πύργου και στο σημείο που αφορά στον ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα "...στην τοποθέτηση μόνιμης θέσης του Διευθυντή ΙΚΑ Καταστήματος Πύργου...", ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Τάσος Πετρόπουλος απάντησε:

"Σας γνωρίζουμε ότι η διοίκηση του Ταμείου αποφάσισε από 10/5/2016 την παράλληλη ανάθεση καθηκόντων Αν. Προϊσταμένου Διεύθυνσης στο πρώην τοπικό υποκατάστημα ΙΚΑ-ΤΕΑΜ Πύργου  σε προϊστάμενο Διεύθυνσης του Ν. Αττικής, με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του υποκαταστήματος και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Το πρώην υποκατάστημα Πύργου είναι στελεχωμένο επαρκώς από υπαλλήλους και επίσης από τέσσερις (4) αναπληρωτές Προϊσταμένους Τμημάτων. Σε κάθε περίπτωση,  ενόψει και της ψήφισης του νέου Οργανογράμματος  και της αναδιοργάνωσης του Φορέα, η Διοίκηση θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να τοποθετηθεί μόνιμα Διευθυντής".

Η επιστολή που είχε αποστείλει το Εργατικό Κέντρο στο γραφείο Πρωθυπουργού:

"Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας ενημερώνει η Διοίκηση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πύργου τα κάτωθι και παρακαλούμε όπως τοποθετηθείτε ο ίδιος για την επίλυση.

Στην επίσκεψη του κ.Πετρόπουλου Αναστάσιου στον Πύργο Ηλείας, στο Εργατικό Κέντρο Πύργου του επιδόθηκε έγγραφο στο οποίο καταγγέλουμε τη λειτουργία ΣΕΠΕ Πύργου Ν.Ηλείας. Το ΣΕΠΕ στον Πύργο υπολειτουργεί, υπάρχουν 4 υπάλληλοι για ελέγχους, για γραφειακή εργασία χωρίς αυτοκίνητο, να ελέγχει 7.500 επιχειρήσεις όλου του Νομού. Δηλαδή αδύνατον.
Ζητάμε στελέχωση για την πάταξη της αδήλωτης εργασίας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Ένα άλλο θέμα που είναι πολύ σημαντικό είναι η τοποθέτηση μόνιμης θέσης του Διεθυντή ΙΚΑ καταστήματος Πύργου.
Δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετείται το κατάστημα ΙΚΑ τρεις φορές το μήνα.
Καθυστερούν αποφάσεις των ασφαλισμένων πολιτών που ήδη είναι κουρασμένοι από τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης.

Ένα τρίτο σημαντικό θέμα είναι η απόφαση νομιμοποίησης ηλεκτρονικών παιγνίων "φρουτάκια" σε όλη την Ελλάδα.
Δηλαδή ελεύθερα καζίνο σε πολίτες μικρής ηλικίας και εθισμό πολιτών σε παίγνια, δηλαδή εθισμό στον τζόγο. Είναι παράλογο, παράνομο και καταστρέφει την ελληνική οικογένεια.

Παρακαλούμε όπως λάβετε υπ'όψιν σας την αγανάκτησή μας για θέματα που αφορούν την καθημερινότητά μας και την ελληνική οικογένεια."

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Βέντρας Ιωάννης Ορφανός Νίκος"

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!