25Σεπτέμβριος2018

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Πύργος: Οι Πυροσβέστες τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων συναδέλφων τους [VIDEO-PHOTOS]

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Πύργος: Οι Πυροσβέστες τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων συναδέλφων τους [VIDEO-PHOTOS]

Πύργος: Τίμησαν τους πεσόντες πυροσβέστες - Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο [VIDEO-PHOTOS]

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 12 Νοεμβρίου

στον Πύργο ο διπλός εορτασμός της Ημέρας Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών και της Ημέρας Τιμής Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος με την επιμνημόσυνση δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών, υπέρ των ηρωικών συναδέλφων Επιπυραγού Αναγνώπουλου Φώτιου, Εποχικού Πυροσβέστη Δρακόπουλου Ιωάννη, Εποχικού Πυροσβέστη Νιάρχου Αθανάσιου, Εποχικού Πυροσβέστη Τζούμα Ανδρέα, Εποχικής Πυροσβέστριας Τασοπούλου Ιωάννας και των Δασοπυροσβεστών Διονυσόπουλου Γεώργιου και Φωτακόπουλου Κωνσταντίνου που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Η 12η Νοεμβρίου που έχει καθιερωθεί ως «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών», καθώς είναι η ημέρα θανάτου του πρώτου πυροσβεστικού υπαλλήλου, του Δόκιμου πυροσβέστη Β΄ τάξεως Κων/νου Πούλιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του 74 χρόνια πριν, σε κατάσβεση πυρκαγιάς στη Θεσσαλονίκη, φέτος συμπίπτει με την Κυριακή που διαβάζεται στην Εκκλησία το Ευαγγέλιο του Καλού Σαμαρείτη, καθιερωμένη ως Ημέρα Τιμής Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος.

Στεφάνι κατέθεσαν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου κ. Γιάννης Πετρούτσος, οι συγγενείς των πεσόντων, ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ν.Ηλείας κ. Παπαηλίου Σωτήριος, ο πρόεδρος Σωματείου Πυροσβεστικών Υπαλλήλων 5ετούς υποχρέωσης κ.Γκουλής Παναγιώτης και ο πρόεδρος του Σωματείου Εποχικών Υπαλλήλων Ηλείας κ.Τζούβαλης Παναγιώτης.

Με την παρουσία τους τίμησαν την τελετή , ο υφυπουργός Παιδείας κ.Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ.Παναγιώτης Μπράμος, οι αντιδήμαρχοι Πύργου κ.Ανδρέας Σκαρτσιάρης και κα.Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, ο επικεφαλής της παράταξης "ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ στο Δήμο Πύργου"κ.Χάρης Μιχαλακόπουλος, ο Δασάρχης Πύργου κ.Παναγιώτης Λάττας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συγγενείς των θυμάτων

IMG 0547

IMG 0553

IMG 0557

IMG 0558

IMG 0565

IMG 0574

IMG 0594

 

IMG 0598

IMG 0614

IMG 0643

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!