21Μάιος2018

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου: 12 χρόνια σε 25χρονη Ρουμάνα για μαστροπεία

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου: 12 χρόνια σε 25χρονη Ρουμάνα για μαστροπεία

Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου: 12 χρόνια σε 25χρονη Ρουμάνα για μαστροπεία

Με ποινή δώδεκα χρόνων

και 65.000 ευρώ πρόστιμο καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου μια 25χρονη Ρουμάνα, η οποία κρίθηκε ένοχη για τα αδικήματα της σωματεμπορίας και της μαστροπείας, κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία, εις βάρος μιας ανήλικης συμπατριώτισσάς της.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε στην Πάτρα από το καλοκαίρι του 2016 έως και τον Φεβρουάριο του 2017, όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών συνέλαβαν την 25χρονη, υποδυόμενοι τους «πελάτες». Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία, η 25χρονη Ρουμάνα εξανάγκαζε βιαίως μια 17χρονη ομοεθνή της να εκδίδεται έναντι αμοιβής σε κεντρικό σημείο της Πάτρας, κοντά στην Πλατεία Μαρούδα, προσποριζόμενη η ίδια και ο σύζυγός της, αλλά και ο σύζυγος της ανήλικης, σημαντικό οικονομικό όφελος.

Η ιστορία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016, όταν σύμφωνα με τη δικογραφία, η 17χρονη πείστηκε από τον σύζυγό της, τον σύζυγο της 25χρονης αλλά και την ίδια, να ταξιδέψει στην Ελλάδα, καθώς της υποσχέθηκαν νόμιμη και αξιοπρεπή εργασία και καλύτερες συνθήκες ζωής. Όμως η δουλειά στα φανάρια τις πρώτες ημέρες μετατράπηκε σε εξαναγκασμό σε πορνεία έναντι αμοιβής, μέσα σε ένα παλιό βαγόνι στο κέντρο της Πάτρας, ειδικά διαμορφωμένο με κλινοσκεπάσματα.

ert.gr

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!