20Οκτώβριος2018

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση: "3η Αξιολόγηση-μνημόνια χθες, μνημόνιο σήμερα, ίδια υποταγή"

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση: "3η Αξιολόγηση-μνημόνια χθες, μνημόνιο σήμερα, ίδια υποταγή"

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση: "3η Αξιολόγηση  μνημόνια χθες, μνημόνιο σήμερα, ίδια υποταγή"

Μετά τον προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας που κατατέθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα μέσα Δεκεμβρίου, μετά τις μεγάλες μειώσεις των μισθών και των συντάξεων όλων των εργαζόμενων, η κυβέρνηση έφερε προχθές στη Βουλή για να ψηφίσει άμεσα ένα νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει 50 προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης. Συνεχίζουν με το ίδιο πνεύμα υποταγής να δίνουν γη και ύδωρ:

  • Καταργούν ουσιαστικά το απεργιακό δικαίωμα, απαιτώντας το 50% +1 των εγγεγραμμένων μελών για να προκηρυχθεί η  οποιαδήποτε απεργία. Είναι ένα μέτρο που καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν τόλμησε να αγγίξει και έρχονται να το υλοποιήσουν κάποιοι που εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά τις μεγαλειώδεις απεργίες και κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος. Είναι οι ίδιοι  οι οποίοι σήμερα κυβερνούν τη χώρα έχοντας ψηφιστεί με λιγότερο του 20% του εκλογικού σώματος.
  • η λαϊκή περιουσία, κινδυνεύει να χαθεί, με τις νέες διατάξεις επέκτασης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και την άρση κάθε προστατευτικού μέτρου ακόμη και για την πρώτη κατοικία - προχωρούν σε πλειστηριασμούς για χρέη προς το Δημόσιο από 500 ευρώ και πάνω.
  • προχωρούν σε ουσιαστική κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων και φοροαπαλλαγών για τους εργαζόμενους
  • επιταχύνουν το ξεπούλημα της δημόσιας λαϊκής περιουσίας
  • φέρνουν νέες περικοπές στις συντάξεις μέχρι και 40% στις κύριες και επικουρικές συντάξεις
  • από την άλλη μεριά όμως θεσμοθετούν παρεμβάσεις που αφορούν την προστασία των τραπεζικών ομίλων και τις λεγόμενες «εργαλειοθήκες» του ΟΟΣΑ

Στην εκπαίδευση θεσμοθετούν:

  • την καθιέρωση της 30ωρης παραμονής των εκπαιδευτικών στα σχολεία «για την ….. προετοιμασία του εποπτικού εκπαιδευτικού υλικού και των εργαστηριακών ασκήσεων, η διόρθωση εργασιών και διαγωνισμάτων, η καταχώρηση- ενημέρωση της αξιολόγησης των μαθητών, η συμμετοχή στην προετοιμασία και την πραγματοποίηση εορταστικών, αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ο προγραμματισμός και η αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, η επικοινωνία με δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου…..». Κάποιες από αυτές τις δραστηριότητες  γίνονται ήδη χωρίς την ανάγκη παραμονής 30 ώρες την εβδομάδα και κάποιες πραγματοποιούνται πολλές φορές εκτός ωραρίου έτσι κι αλλιώς. Από την άλλη πάλι κάποιες εργασίες δεν μπορούν να υλοποιηθούν στο χώρο του σχολείου εν ώρα λειτουργίας του (διόρθωση εργασιών, προετοιμασία διδασκαλίας επόμενης μέρας….), καθώς ο σχεδιασμός και ο τεχνολογικός εξοπλισμός των σχολικών κτιρίων δεν προβλέπει την ύπαρξη αντίστοιχων χώρων.
  • νέο κύμα συγχωνεύσεως σχολείων. Στο νομό μας θα κινδυνέψουν προφανώς τα μικρά περιφερειακά σχολεία, πολλά από τα οποία έχουν απαξιωθεί με τις παράνομες μεταγραφές στις οποίες η διοίκηση ποτέ δεν θέλησε να βάλει ένα τέλος.
  • μαζί με αυτά μη ξεχνούμε και τα δρομολογημένα μέτρα που αφορούν το Νέο σχολείο, τα οποία θα δημιουργήσουν νέα πλεονάσματα συναδέλφων, την αξιολόγηση-αποτίμηση που προετοιμάζεται ήδη  μέσα  από τα ΠΕΚΕΣ (Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού) και τις διαδικασίες των Δημιουργικών Εργασιών και της Θεματικής Εβδομάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ ανέβαλε την προγραμματισμένη για τις 13/1 συνέλευση των προέδρων για μια εβδομάδα αργότερα. Με αυτό τον τρόπο οι περισσότερες γενικές συνελεύσεις του κλάδου μεταφέρονται ουσιαστικά μετά την ψήφιση του νέου πολυνομοσχεδίου (15/1). Για πολλοστή φορά νιώθουμε μετέωροι από το 2βάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο.

Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι γύρω από το πρωτοβάθμιο σωματείο για την ανατροπή των μέτρων και του σχολείου της αγοράς  που χτίζεται όλα αυτά τα χρόνια. Εμείς δεν κάνουμε πίσω συνεχίζουμε τον αγώνα.

Δεδομένης της μη συγκρότησης του ΔΣ της ΕΛΜΕ και της απροθυμίας κυβερνητικών παρατάξεων (ΔΑΚΕ-ΕΑΚ) για οργάνωση κινητοποιήσεων ενόψει της ψήφισης του νέου πολυνομοσχεδίου, συμμετέχουμε σε όποιες κινητοποιήσεις οργανώνονται.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!