23Οκτώβριος2018

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Στην Ισπανία με το «Έρασμος+» το Γυμνάσιο Καράτουλα

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Στην Ισπανία με το «Έρασμος+» το Γυμνάσιο Καράτουλα

Στην Ισπανία με το «Έρασμος+» το Γυμνάσιο Καράτουλα [PHOTOS]

Από 14 έως 21 Ιανουαρίου

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Πρόγραμμα «Erasmus +», που υλοποιείται για τα έτη 2017-2019, αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Καράτουλα θα επισκεφθεί στην ερχόμενη εβδομάδα στην Ισπανία, την πόλη Πουέρτο Ντε Σάντα Μαρία της Ανδαλουσίας. Συγκεκριμένα, από τις 14 μέχρι τις 21 Ιανουαρίου 2018 θα υπάρξει επίσκεψη και φιλοξενία από το Σχολείο Colegio Vedruna Carmelitas, από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του.

Στο πρόγραμμα αυτό, που έχει τίτλο «Πραγματικές και εικονικές συναντήσεις γύρω από το τραπέζι», συμμετέχουν Σχολεία από τέσσερις χώρες. Από την Γαλλία είναι το Σχολείο του Ταρνός (κοντά στα Πυρηναία), από την Ιταλία το Κολλέγιο του Βιτέρμπο (80 χλμ βορείως της Ρώμης), από την Ισπανία το Σχολείο Καρμελίτας του Πουέρτο Ντε Σάντα Μαρία και από την Ελλάδα το Γυμνάσιο Καράτουλα Ηλείας.

Κεντρικό θέμα είναι η προβολή των παραδοσιακών φαγητών των περιοχών, σε συνάρτηση με τον Πολιτισμό και την Ιστορία των τόπων αυτών, έτσι ώστε να επιτευχθεί μία καλύτερη γνωριμία και επικοινωνία των ευρωπαϊκών αυτών περιοχών. Ήδη στα μέσα Οκτωβρίου 2017 είχε πραγματοποιηθεί μία πρώτη συνάντηση των Εκπαιδευτικών από αυτά τα Σχολεία στην ίδια πόλη της Ανδαλουσίας, όπου εκ μέρους του Γυμνασίου Καράτουλα παρέστησαν οι καθηγητές Γεώργιος Κουρκούτας και Ιουλία Χάρμπαλη.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως Νομού Ηλείας, ενώ ήδη οι μαθητές του Γυμνασίου Καράτουλα έχουν ετοιμάσει σχετικό οπτικό και γραφικό υλικό για την Ιστορία, τον Πολιτισμό, αλλά και την τοπική Γαστρονομία της Ηλείας.

Στο διάστημα 14-21 Ιανουαρίου 2018 θα βρίσκονται στην Ισπανία 6 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Καράτουλα, που θα φιλοξενηθούν σε οικογένειες μαθητών του Σχολείου Καρμελίτας, ενώ επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Αθανάσιος Παπαγρηγορίου και ο φιλόλογος του Γυμνασίου κ. Γεώργιος Κουρκούτας. Οι Γάλλοι, Ισπανοί και Ιταλοί Εκπαιδευτικοί, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα αυτό, θα βρεθούν στην Ηλεία στα μέσα Μαρτίου 2018, όπου θα τύχουν ανάλογης φιλοξενίας από το Γυμνάσιο Καράτουλα και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Νομού Ηλείας.

DSCN8444

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!