25Μάιος2018

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Ηλεία: Κινητοποιήσεις από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία για το Πολυνομοσχέδιο [VIDEO]

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Ηλεία: Κινητοποιήσεις από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία για το Πολυνομοσχέδιο [VIDEO]

Ηλεία: Κινητοποιήσεις από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία για το Πολυνομοσχέδιο [VIDEO]

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε

το μεσημέρι της Δευτέρας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας από εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων σωματείων με αφορμή την ψήφιση από τη Βουλή, του πολυνομοσχεδίου, που περιλαμβάνει τα 70 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία με την εισαγωγή που 50%+1, οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο από 500 ευρώ και πάνω, το υποχρεωτικό 30ωρο στην εκπαίδευση και οι συγχωνεύσεις σχολείων, η επανεξέταση των ανθυγιεινών επαγγελμάτων στο Δημόσιο με στόχο τον περιορισμό των δικαιούχων κατά 70.000 κλπ

Όπως ανακοίνωσαν σε δήλωσεις τους, οι επικεφαλής των πρωτοβάθμιων Σωματείων, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, σε ότι αφορά τις απεργίες αλλά και γενικότερα στα μέτρα του Πολυνομοσχεδίου.

Κατά τη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Ηλείας κ.Ανδρέας Ασημακόπουλος, η πρόεδρος του Συλλογου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου κα Κατερίνα Σωτηροπούλου και τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας κ.Λάζαρος Ασμής και κ.Τρύφωνα Αθανασόπουλος ανέφεραν:

Αναλυτικά δήλωσαν:

"Κι ενώ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός διατυμπανίζουν σε  κάθε ευκαιρία τη δήθεν «καθαρή» έξοδό μας από τα μνημόνια, τον Αύγουστο του 2018, έφεραν στη Βουλή για ψήφιση τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων και την επαναφορά της απαράδεκτης τροπολογίας Αχτσιόγλου για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, για το οποίο τόσοι αγώνες και θυσίες έχουν γίνει από τους εργαζόμενους σε όλον τον πλανήτη.

Μαζί με την επαναφορά της τροπολογίας φέρνουν για ψήφιση την αλλαγή του νόμου Κατσέλη, έτσι ώστε οι πλειστηριασμοί να γίνονται ευκολότερα, καθώς και μέτρα για την εκπαίδευση όπως: το υποχρεωτικό 30ωρο παραμονής στο σχολείο, μαζικές συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων κτλ.

Τα μέτρα αυτά, καθώς και εκείνα που προϋπάρχουν και αυτά που θα ακολουθήσουν με την τέταρτη αξιολόγηση, στις αρχές του Απρίλη, όχι μόνο δεν συνιστούν «καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια, αλλά συνεπάγονται και νέα βάρη ιδιαίτερα επαχθή για τους εργαζόμενους.

Εξάλλου, οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η σημερινή Κυβέρνηση, πέρα από το τρίτο μνημόνιο, που υπέγραψε τον Αύγουστο του 2015 (Ν. 4336/2015), ψήφισε στη Βουλή τον περασμένο Μάιο, και νέα μέτρα που φτωχοποιούν ακόμη περισσότερο τους εργαζομένους, όπως:

  •   Μείωση των συντάξεων έως και 40% για νέους και παλιούς ασφαλισμένους (3.000.000 συνταξιούχοι) με τον Νόμο Κατρούγκαλου (Ν. 4387/2016).
  •   Μείωση του αφορολόγητου από τα 9.600 ευρώ στα 5.681 ευρώ, που συνεπάγεται 700 ευρώ μείον τον χρόνο στις αποδοχές των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
  •   Αύξηση της φορολογίας, μέσω της κατάργησης του 1,5% έκπτωσης φόρου, καθώς και αυξήσεις στις εισφορές για τον ΕΟΠΥΥ.
  •   Αύξηση του ΦΠΑ για όλα τα προϊόντα κλπ.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, που διαμορφώνεται, το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων έδωσε την πρώτη του απάντηση με τη Γενική Απεργία της 14ης του Δεκέμβρη και θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις απέναντι στις πολιτικές φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, απέναντι στις πολιτικές που συμπιέζουν τα εργασιακά διακαιώματα

Καλούμε την κυβέρνηση

  1. να αποσύρει την απαράδεκτη τροπολογία Αχτσιόγλου για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία.
  2. να αποσύρει τα νέα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης"

IMG 4143

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!