25Μάιος2018

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Πύργος: Σήμερα παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου η μεταφορά της εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους στον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Πύργος: Σήμερα παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου η μεταφορά της εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους στον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής

Πύργος: Σήμερα παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου η μεταφορά της εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους στον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής

Με την υψηλή και τιμητική παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ, καθώς επίσης και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Μεσαορίας κ.κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ και Ωλένης κ.κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ με τον προσήκοντα σεβασμό και την Ιεροπρέπεια, όπως άλλωστε αρμόζει στον Προστάτη και Πολιούχο της Πόλης του Πύργου Ιερομάρτυρα Χαράλαμπο, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 21 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την παράδοση η μεταφορά της Σεπτής και Θαυματουργής Εικόνας αυτού, από το Ιστορικό Ναϋδριό του, εις τον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, όπου και θα τελεσθούν μία σειρά Θρησκευτικών εκδηλώσεων και Ιερών ακολουθιών, οι οποίες θα κορυφωθούν το διήμερο Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, με τον Πολυαρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό, το Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, καθώς επίσης και την Λιτάνευση της Σεπτής Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων αυτού.

Την Ιερή Εικόνα η οποία θα μεταφερθεί με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Πύργου ΑΠΟΛΛΩΝ Πύργου και τιμητικού Στρατιωτικού αγήματος της Σ.Ε.Τ.Η.Λ. θα την υποδεχθεί μετά του Ιερού Κλήρου και των τοπικών Αρχών, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ώρα 5:00 μ.μ. στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής και αφού την εισοδεύσει εντός του Ναού, στην συνέχεια θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος υπό του Μακαριωτάτου και των λοιπών παρισταμένων Αρχιερέων.

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΗΔΗΜΑΣ

26815167 2038312899528968 4406482506913298809 n

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!