22Ιανουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Πύργος: Μαζική η συμμετοχή των πολιτών στην ενημερωτική συγκέντρωση για τους πλειστηριασμούς [PHOTOS]

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Πύργος: Μαζική η συμμετοχή των πολιτών στην ενημερωτική συγκέντρωση για τους πλειστηριασμούς [PHOTOS]

Εκδήλωση πραγματοποίησε

η Πανηλειακή Συντονιστική Επιτροπή κατά των Πλειστηριασμών το απόγευμα της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Πύργου.

Βασικοί ομιλητές ήταν το μέλος του κινήματος «Δεν Πληρώνω» κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος και το μέλος της επιτροπής αγώνα κατά των πλειστηριασμών Μεσσηνίας, κ. Αθανάσιος Πετράκος, ενώ στο πάνελ εισηγητές ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου κ.Γιάννης Βέντρας και η συμβολαιογράφος κα.Αγγελική Γάσπαρη.

Η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου γέμισε από αρκετούς πολίτες που ευαισθητοποιήθηκαν για το ζήτημα των πλειστηριασμών, ενώ το παρόν έδωσε και ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης "Όραμα Δημιουργίας" κ.Γιάννης Αργυρόπουλος.

Σε δηλώσεις του το μέλος του Κινήματος «Δεν Πληρώνω» κ.Λεωνίδας Παπαδόπουλος ανέφερε:

"Σήμερα γίνεται πολύ σημαντική και ελπιδοφόρα εκδήλωση στον Πύργο, θα μπει ο σπόρος προκειμένου να διαμορφωθούν οι συνθήκες για να παλέψουμε όλοι μαζί το πρόβλημα των πλειστηριασμών, που δεν είναι φυσικό φαινόμενο αλλά έχει ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς. Αυτή τη στιγμή είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχει ψηφίσει μέτρα και έχει υπογράψει τη διενέργεια 130.000 πλειστηριασμών με ηλεκτρονικό τρόπο για χρέη απέναντι στις τράπεζες , για τα επόμενα τρία χρόνια. Δηλαδή αντιλαμβανόμαστε στον ορυμαγδό και τον Αρμαγεδώνα. Επίσης από 1η Μαΐου ξεκινούν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη στο δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ και εφορία για 100 δις. Γίνονται 1000 κατασχέσεις την ημέρα και όλες αυτές θα καταλήξουν σε πλειστηριασμούς.

Αντιλαμβανόμαστε ότι επειδή δεν υπάρχει καμία προστασία και της 1ης κατοικίας , ούτε της λαϊκής περιουσίας, το μόνο που μπορεί να μας διασώσει θα είναι η ενεργοποίηση του λαού."

Από τη μεριά του το μέλος της επιτροπής αγώνα κατά των πλειστηριασμών Μεσσηνίας, κ. Αθανάσιος Πετράκος δήλωσε μεταξύ άλλων:

"Οι πλειστηριασμοί μαζί με τις κατασχέσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και η πολιτική της λιτότητας είναι οι τρεις βασικοί πυλώνες της μνημονιακής πολιτικής. Σε σχέση με το ζήτημα των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων είναι πολύ μεγάλο θέμα, διότι θα έχουμε τρομακτική καταστροφή και συρρίκνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μεταφορά της πρώτης κατοικίας στις τράπεζες και τα μεγάλα funds .

Η κυβέρνηση ψευδώς ισχυρίζεται ότι προστατεύεται η πρώτη κατοικία. Δεν προστατεύεται διότι ο Νόμος Κατσέλη που ισχύει μέχρι 31-12-2018 πλέον με τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει δεν προστατεύει τους πολύ φτωχούς πολίτες που μέχρι τώρα μπορούσε να κουρευτεί το δάνειό τους μέχρι 90%, κάτι που δεν ισχύει πλέον. Η λύση βρίσκεται σε μια ευρεία σεισάχθεια για όλο τον κόσμο , με βάση τη μείωση του εισοδήματος και τη δυνατότητα αποπληρωμής. Όμως η κυβέρνηση δεν προστατεύει ούτε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, γιατί για να μπει κάποιος στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, θα πρέπει να έχει τρία χρόνια κερδοφορία"

Τέλος, το μέλος του Συντονιστικού για τους Πλειστηριασμούς, κ.Γιώργος Δούνιας ανέφερε:

"Μαζευτήκαμε εδώ στο Εργατικό Κέντρο, στην εκδήλωση ενάντια στους πλειστηριασμούς. Έχουμε φέρει τον Λεωνίδα Παπαδόπουλο από την Αθήνα, ο οποίος είναι από τους πρωτεργάτες εδώ και αρκετά χρόνια του Κινήματος "Δεν Πληρώνω" για να μας ενημερώσει το πως μπορούμε να κάνουμε αποτροπές πλειστηριασμών με το νέο καθεστώς και τι μπορούμε να κάνουμε για την αποτροπή για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει, να πλαισιώσει το Συντονιστικό γιατί ναι μεν είναι θετικό το γεγονός ότι η απεργία των συμβολαιογράφων συνεχίζεται μέχρι τις 4 Μάρτη, αλλά κάποια στιγμή, όταν σταματήσει θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί, οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να τους αποτρέψουμε στην πράξη ακριβώς μετά. Όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο αυτό το μέτρο θα μείνει στα χαρτιά και δεν θα το αφήσουμε να περάσει. Είναι αδιανόητο τη στιγμή που έχουν πάρει όλα αυτά τα χρήματα οι τράπεζες για τις ανακεφαλαιοποιήσεις και να ζητάνε τώρα τα σπίτια του κόσμου.
Καλούμε όλο τον κόσμο σε αντίσταση."

IMG 7385

IMG 7392

IMG 7393

IMG 7399

IMG 7404

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!