20Μάρτιος2018

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Πύργος: "Καταιγίδα οι μαζικοί πλειστηριασμοί για τη λαϊκή κατοικία" - Παράσταση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια [VIDEO-PHOTOS]

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Πύργος: "Καταιγίδα οι μαζικοί πλειστηριασμοί για τη λαϊκή κατοικία" - Παράσταση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια [VIDEO-PHOTOS]

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε

το πρωί της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου, έξω από τα Δικαστήρια του Πύργου από τα Συνδικάτα και τα Σωματεία του νομού Ηλείας και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας.

Λίγο νωρίτερα οι αγρότες της ΟΑΣΗ πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στην πλατεία ΟΤΕ ενώ και εκείνοι κατευθύνθηκαν προς τα Δικαστήρια.

Όλοι μαζί ένωσαν τη φωνή τους ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις της λαϊκής περιουσίας, φωνάζοντας "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" και υψώνοντας πανό και πλακάτ στα σκαλιά των δικαστηρίων.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηλείας κ.Άγγελος Μπούζης ανέφερε μεταξύ άλλων:
"Βρισκόμαστε εδώ για το νόμο-τερατούργημα που έφερε η κυβέρνηση, να μας αρπάξουν οι κεφαλαιοκράτες τα σπίτια. Για εμάς σημαίνει καταστροφή, ξεκλήρισμα της εργατικής τάξης και του λαού. Είναι μια καταιγίδα οι μαζικοί πλειστηριασμοί στη λαϊκή κατοικία, το βιος των ανθρώπων του μόχθου. Πάνε να το αρπάξουν έτσι με βία. Είναι μια εγκληματική ενέργεια και απόφαση της κυβέρνησης για χάρη του κεφαλαίου."

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγρτικών Συλλόγων Ηλείας κ.Χρήστος Γιαννόπουλος δήλωσε:
"Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο νόμο-έκτρωμα της κυβέρνησης που ήταν η ίδια που κάποτε το αντιπάλευε και τώρα το κάνει πράξη, ενώ καμία άλλη δεν είχε τολμήσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις να το προχωρήσει. Θα μας βρίσκει αντίθετους αλλά πρέπει και ο ίδιος ο λαός να σηκώσει το ανάστημά του και να μην περιμένει λύσεις από αλλού. Δεν πρόκειται κανένας σωτήρας να του δώσει λύση παρά μόνο ο ίδιος.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων, κ.Παναγιώτης Γιάνναρος ανέφερε:
"Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τη βρώμικη δουλειά που έχει αναλάβει να κάνει σε βάρος του ελληνικού λαού. Αφού τσάκισε μισθούς και συντάξεις, τώρα συνεχίζει με τους πλειστηριασμούς να αρπάζει τη λαϊκή κατοικία, το σπιτάκι του εργάτη, του συνταξιούχου που με πολύ κόπο και ιδρώτα το απόκτησε και τα δίνει στους ληστές-τραπεζίτες.
μέχρι το 2022 προβλέπονται να γίνουν 130.000 πλειστηριασμοί, δηλαδή 130.000 σπίτια θα αλλάξουν χέρια."

Στην ανακοίνωση που συνυπογράφουν το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηλείας αναφέρουν:

"Κανείς να μην μείνει μόνος του στην επίθεση αυτή. Με οργάνωση και αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη, να βάλουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο, να αρπάξουν τον ιδρώτα, τους κόπους μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας. Δεν έχει καμιά ευθύνη ο εργαζόμενος που έμεινε άνεργος, που του μείωσαν το μισθό, ο συνταξιούχος που του πετσόκοψαν τη σύνταξη, ο αυτοαπασχολούμενος που η μπότα των επιχειρηματικών ομίλων τον ανάγκασε να κλείσει το μαγαζί του, που δεν μπορεί να εκπληρώσει τις όποιες υποχρεώσεις είχε δημιουργήσει.

Την αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που σφίγγει την θηλιά του χρέους στον λαιμό του λαού. Ένα χρέος το οποίο δεν το δημιούργησε ο ίδιος ο λαός αλλά του το φόρτωσαν με τις πολιτικές τους όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις.

Καλούμε τον λαό σε οργάνωση της πάλης για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Απαιτούμε:

  • Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη
  • Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
  • Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.
  • Πάγωμα χρεών για άνεργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων.
  • Διαγραφή δανείων, ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς.
  • Όχι στην φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ προσαυξημένο 5.000 για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών."

Δείτε φωτογραφίες:

IMG 7600

IMG 7578

IMG 7623

IMG 7625

IMG 7637

IMG 7581

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!