19Μάρτιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αμαλιάδας πάει … Τ.Ε.Ι. [PHOTOS]

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αμαλιάδας πάει … Τ.Ε.Ι. [PHOTOS]

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αμαλιάδας πάει … Τ.Ε.Ι. [PHOTOS]

Τη Δευτέρα 14/5/2018 το τμήμα Αμαλιάδας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Πύργου επισκέφθηκε το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Δυτικής Ελλάδας (ΤΕΙ Αμαλιάδας), στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων. Αρχικά, οι εκπαιδευόμενοι/ες, συνοδευόμενοι από τις εκπαιδεύτριές τους, Γρηγορία Γκάτση, Βασιλική Γιαννακοπούλου, Πελαγία Νικολούτσου και Ελένη Ροΐδη ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Τμήματος, κ. Γιώργο Ζερβουδάκη γύρω από τη λειτουργία του Τμήματος, το πρόγραμμα σπουδών και τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων.

Ακολούθως, περιηγήθηκαν τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού ιδρύματος, με πρώτο σταθμό το Εργαστήριο Φυσιολογίας και Βιοχημείας, στο οποίο μελετώνται οι βιοχημικές λειτουργίες των φυτών (φωτοσύνθεση, αναπνοή κ.ά.). Ο κ. Ζερβουδάκης αναφέρθηκε στον ρόλο των εργαστηρίων, τα οποία καλύπτουν τόσο εκπαιδευτικές όσο και ερευνητικές ανάγκες, και οι εκπαιδευόμενοι/ες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο με διάφορες συσκευές και όργανα, όπως ζυγαριές ακριβείας, θαλάμους αποξήρανσης υλικών, φασματοφωτόμετρα, όργανα μέτρησης P.h. κ.ά.

Επόμενο σταθμό αποτέλεσε το Εργαστήριο Φυτοπροστασίας, για το οποίο η κ. Καραναστάση τόνισε ότι έχει διττό ρόλο, αφενός την καταπολέμηση εντόμων ενοχλητικών προς τους ανθρώπους, αφετέρου την αντιμετώπιση των παθογόνων των φυτών, όπως είναι οι διάφοροι μύκητες και τα βακτήρια. Οι εκπαιδευόμενοι/ες έλυσαν τις απορίες τους και πήραν πρακτικές συμβουλές και λύσεις για τον κήπο και τα μπαλκόνια τους από την κ. Καραναστάση.

Τρίτος και τελευταίος σταθμός ήταν η περιήγηση στο θερμοκήπιο αεροπονικής φάρμας από τον κ. Πανταζόπουλο, ο οποίος εξήγησε ότι τα φυτά αναπτύσσονται χωρίς χώμα και οι ρίζες παίρνουν τα θρεπτικά συστατικά με ψεκασμό, η δε απόδοσή τους είναι σχεδόν τετραπλάσια έναντι της συμβατικής καλλιέργειας και η γεύση προσομοιάζει με εκείνη των βιολογικών.

Οι εκπαιδευόμενοι/ες βίωσαν μία πολύ ευχάριστη και ενδιαφέρουσα εμπειρία από την επίσκεψή τους στο ΤΕΙ και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την εξέλιξη της επιστήμης και την ασύλληπτη βελτίωση των μεθόδων παραγωγής.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας απευθύνεται σε ενηλίκους, όπου μετά από φοίτηση δύο χρόνων, τους προσφέρει Απολυτήριο Γυμνασίου. Λειτουργεί απογευματινές ώρες, από 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ, στην Αμαλιάδα, στο Τέρμα Ολυμπίας και Έλλης, στο κτίριο του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Αμαλιάδας. Τηλ. επικοινωνίας: 698.259.69.52, 693.65.25.428, Τηλ. & FAX: 26210-20.350

sd1

sde4

sd2

sd3

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!