21Ιανουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Βάρδα: Επίσκεψη του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών [PHOTOS]

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Βάρδα: Επίσκεψη του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών [PHOTOS]

Βάρδα: Επίσκεψη του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών [PHOTOS]

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Δημήτρης Βίτσας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Κλάπα, επισκέφθηκε χθες Τετάρτη την Βάρδα και το Κέντρο Φιλοξενίας Ανδραβίδας στην Ηλεία.

Ο Δημήτρης Βίτσας και ο Μιλτιάδης Κλάπας έλαβαν μέρος σε σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο της Βάρδας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γεώργιο Γεωργιόπουλο, τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ και τοπικούς υπηρεσιακούς παράγοντες.

Κύριο θέμα της σύσκεψης αποτέλεσε η επίλυση του ζητήματος της επανέκδοσης των νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής για τους πολίτες τρίτων χωρών που εργάζονται ως εποχικοί εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα και απώλεσαν τα σχετικά έγγραφα κατά την πρόσφατη πυρκαγιά στην περιοχή.

Ο Δ. Βίτσας διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες ότι το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα αναλάβει τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων, ούτως ώστε να προχωρήσει η επανέκδοση των νομιμοποιητικών εγγράφων των εργατών γης, το ταχύτερο δυνατό και εάν είναι εφικτό εντός δεκαπενθημέρου.

Συζητήθηκε ακόμη η προσπάθεια για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών τρίτων χωρών που εργάζονται στην περιοχή, με έμφαση στην αναβάθμιση των χώρων διαμονής τους.

Στη συνέχεια, ο Δ. Βίτσας μαζί με τον Μ. Κλάπα και τον Δήμαρχο Ανδραβίδας - Κυλλήνης πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Κέντρο Φιλοξενίας στην Ανδραβίδα. Ο Υπουργός διαπίστωσε την πολύ καλή λειτουργία της Δομής και τις άριστες συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενουμένων, ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη οικογενειών που διαμένουν επιτόπου, καθώς και με εργαζομένους στο Κέντρο.

Ο Δ. Βίτσας δήλωσε μετά την επίσκεψη στην Ανδραβίδα, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Εδώ έχουμε δημιουργήσει έναν χώρο πραγματικά υψηλής ποιότητας. Θυμάμαι όταν ξεκινήσαμε με την Ελληνική Αεροπορία να ανακατασκευάσουμε όλο τον χώρο, τα προβλήματα που είχαμε. Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι μπορώ να πω ότι τώρα μιλάμε από ένα επίπεδο και πάνω. Μένουν παραπάνω από δύο εκατοντάδες άνθρωποι σε πολύ καλές συνθήκες.»

IMG-4066-13062018

IMG-4078-13062018

IMG-4080-13062018

IMG-4099-13062018

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!