17Ιούλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Πύργου: Mεγάλες συναυλίες σε Κατάκολο και Πύργο με Πασχαλίδη και Αντωνοπούλου [PHOTO]

Ηλεία Ειδήσεις-Ενημέρωση, Ηλειακά Νέα

Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Πύργου: Mεγάλες συναυλίες σε Κατάκολο και Πύργο με Πασχαλίδη και Αντωνοπούλου [PHOTO]

Συνέντευξη τύπου πραγματοποίησαν

ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσής και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου κ. Νικόλαος Λαϊνόπουλος, σχετικά με το νέο οργανισμό του Δήμου που θα διαχειρίζεται διάφορα πολιτιστικά θέματα.

Ο κ.Λιατσής και ο κ.Λαϊνόπουλος ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση δύο συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο του 2018. Όπως ανέφεραν η πρώτη θα είναι με τον Μιλτο Πασχαλίδη την Δευτέρα 13/08 στο Λιμάνι Κατακόλου σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου και η δεύτερη, στις 26/08 στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου (Δημοτική Αγορά) με τη συμμετοχής της Ρίτας Αντωνοπούλου και του πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου.

Δηλώσεις Δημάρχου Πύργου και Προέδρου του ΔΟΠΠ κ. Γ. ΛΙΑΤΣΗ

«Ο καλός μου συνεργάτης, ο άνθρωπος που είναι ένας από τους εργάτες του πολιτισμού για την πόλη, μου έδωσε κάτι που δεν ξέρω τίνος είναι λέγοντας μου "αυτό το γράφει κάποιο site και σχολιάζει για τον πολιτισμό" γράφοντας "επιτέλους ξύπνησαν". Σε αυτόνβ λοιπόν που έχει την ιδιότητα να μένει άυπνος μέρα-νύχτα το σκίζω το χαρτί, δεν θέλω δηλητήριο άλλο από αυτό που κάθε μέρα σε ότι και να γίνει σε αυτή την πόλη υπάρχουν κάποιοι που το ρίχνουν.

Δεν ξέρω ποιοι ενοχλούνται γιατί θα γίνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Πύργο. Γιατί ο Πύργος είναι καθαρός, γιατί ο Πύργος μπαίνει σε μια τροχιά προόδου, γιατί η Οικογένεια Λάτση έρχεται ξανά στον Πύργο, γιατί η κα.Αδαμαντία ασχολείται με τη συγκρότηση πλέον μιας πινακοθήκης που θα είναι υπερβολικά μεγάλης αξίας για τα δεδομένα μιας πόλης όπως είναι ο Πύργος; Γιατί ο Νίκος Λαϊνόπουλος ανιδιοτελώς από το πρωί μέχρι το βράδυ δίνει άπειρες εργατοώρες για να μπορέσει να κουβεντιάσει με ανθρώπους του πολιτισμού; Γιατί εκείνοι που ασχολούνται με τον πολιτισμό στην πόλη είναι κρυμμένοι επιλεκτικά;
Χθες είχαμε ανοιχτή συνεδρίαση του Πολιτιστικού Κέντρου και κάναμε μια υπεροχη συζήτηση που δεν είχε μονάχα σχέση με τις συναυλίες. Ο κόσμος έχει μπουχτίσει πλέον από συναυλίες. Οι συναυλίες οι δικές μας έχουν μια ιδιαιτερότητα. Η μια γίνεται στο λιμάνι Κατακόλου για να υπογραμμίσει σε όλους ότι το λιμάνι του Κατακόλου δεν είναι ανεξάρτητο, δεν είναι κάτι το ξεχωριστό από την πόλη. Το λιμάνι είναι ο Πύργος και δικαιούται ο Πύργος να επικοινωνεί με το λιμάνι και να περάσει το μήνυμα στον κ.Σπίρτζη και σε όποιον άλλον συνεπικουρεί σε αυτή την άρνησή του ότι οι πεινασμένοι του Πύργου με συναυλία και με πολιτισμό σου λένε βάλε την υπογραφή να αποκατασταθεί ο ομφάλιος λώρος που ενώνει το λιμάνι με τον Πύργο.
Χάρηκα που είδα ότι προβάλλεται πια το Μουσείο. Ψάχνουν όλοι για brand name. Ναι η Ολυμπία είναι τεράστιο brand name και ακούω brand name από εδώ, brand name από εκεί, δηλαδλη μεγάλο όνομα. Μα μεγάλο όνομα είναι το Μουσείο του Πύργου, είναι η ίδια η πόλη του Πύργου, είναι το Κατάκολο, είναι τα πάντα, είμαστε εμείς οι ίδιοι που καταφέραμε και επιβιώσαμε μέσα από φυσικές καταστροφές, από βάσανα, πολέμους, είναι ο Άγιος της πόλης μας brand name, ο Άγιος Χαράλαμπος που μας έσωσε 500 φορές από την πανούκλα. Ο κάθε τόπος έχει το δικαίωμα να έχει ένα brand name. Δεν πάμε να συναγωνιστούμε την Αρχαία Ολυμπία, είναι ιεροσυλία να καθόμαστε να κάνουμε συγκρίσεις με την Αρχαία Ολυμπία και γι'αυτό δεν λέμε ότι θέλουμε να κόψουμε το τουριστικό ρεύμα προς την Αρχαία Ολυμπία, λέμε ότι θέλουμε να φέρουμε κάποιους ανθρώπους στον Πύργο.

Η συναυλία λοιπόν προς το τέλος του Αυγούστου θα γίνει έξω από το Μουσείο. Δεν είναι αμιγώς καλλιτεχνική συναυλία. Δεν είναι μια συναυλία σαν τις άλλες, είναι μια συναυλία που προβάλλει το μουσείο μας κατά κύριο λόγο, που προβάλλει έναν πολιτισμό που έχει ιστορία χιλιάδων ετών και που έχει σχέση με ευρήματα που βρέθηκαν μέσα στην πόλη μας. Η Αρχαία Φειά είναι η πόλη μας, η Βαρβάσαινα που ΄χει μέσα το λιοντάρι το μουσείο είναι η πόλη μας. Τα Χαλικιάτικα που έχουν το ατέλειωτο άγαλμα της Αθηνάς είναι η πόλη μας. Αυτή την πόλη προσπαθούμε να αναδείξουμε. Τώρα, το αν είμαστε πεινασμένοι ή όχι, αυτό δεν έχει καμία σημασία. Είμαστε οι κληρονόμοι αυτού του μεγαλείου, αυτής της πόλης που δεν είναι η πόλη του Τσερνωτά και κάποιων που θέλουν να λένε ότι έρχεται από χθες.
Άρα είμαστε ξύπνιοι, τόσο ξύπνιοι ώστε να μπορούμε να ζούμε. Αν κάποιοι έχουν τη δυνατότητα να μας οδηγήσουν σε δρόμους απόλυτης αϋπνίας να μας το πουν και επειδή η δημοκρατία τα χωράει όλα, δεν τα καυτηριάζω, δεν τα απαντώ, δεν τα σχολιάζω, τα βάζω στην γωνία. Η δημοκρατία χωράει και τα πικρόχολα ακόμα καθημερινά σχόλια.

Το Πολιτιστικό Κέντρο θα διοργανώσει δύο εκθέσεις ζωγραφικής, αξιοποιώντας το ισόγειο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου που αξιοποιείται και γίνεται χώρος εκδηλώσεων πολιτισμού. Η πρώτη έκθεση θα είναι κατά πάσα πιθανότητα με έργα του Γιάννη Τσολάκου και η δεύτερη από τον μεγάλο ζωγράφο Κώστα Σπυρόπουλο. Τέλος, ανέφερε ότι ζωντανεύει και ο χώρος που βρίσκεται το Τεχνοδρόμιο, όπου θα γίνονται συναυλίες και εκδηλώσεις κυρίως για την νεολαία.»

Δηλώσεις Αντιπροέδρου του ΔΟΠΠ κ. Ν. ΛΑΪΝΟΠΟΥΛΟΥ

«Ήταν χρονοβόρα η τήρηση των διαδικασιών που προβλέπει ο νόμος έτσι ώστε να αποκτήσει οντότητα το Πολιτιστικό κέντρο με αποτέλεσμα να εγκριθεί ο Προϋπολογισμός του πριν από λίγες μέρες, στις 25 Ιουλίου, οπότε αναγκαστικά δεν θα μπορούσαν να υλοποιήσουν νωρίτερα καμία καλλιτεχνική δράση και συναυλία. Έτσι, τώρα που το… τρένο μπήκε στις ράγες, ο δημοτικός πολιτιστικός οργανισμός Πύργου μπορεί πλέον να αναλάβει και επίσημα δράση.Έτσι φτάσαμε στον πιο ωραίο μήνα τον Αύγουστο, όπου θα κάνουμε δύο συναυλίες. Την Δευτέρα 13 Αυγούστου στο λιμάνι Κατακόλου, με τον Μίλτο Πασχαλίδη, έναν καλλιτέχνη που έχει ένα μεγάλο εκτόπισμα στο νεανικό κυρίως κοινό, με ελεύθερη είσοδο και πιστεύουμε πως ο κόσμος θα αγκαλιάσει την βραδιά αυτή. Η δεύτερη συναυλία είναι 26 Αυγούστου στον πεζόδρομο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου, με την Ρίτα Αντωνοπούλου που είναι η κατ΄εξοχήν θα έλεγα ερμηνεύτρια των τραγουδιών του Θάνου Μικρούτσικου με τον Θοδωρή Οικονόμου στο πιάνο. Η συναυλία θα αποτελεί αναφορά στον μεγάλο συνθέτη με πολλά δικά του τραγούδια και γίνεται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας η οποία τυπικά έχει συνδράμει ώστε να εγκριθεί η χρήση του περιβάλλοντα χώρου του Μουσείου Πύργου. Θα είναι μια πολύ ατμοσφαιρική βραδιά, ενώ και αυτή η συναυλία θα είναι δωρεάν για τον κόσμο. Υπάρχουν πάρα πολλοί στόχοι, μπορεί να ανακοινωθεί και κάτι καινούργιο τον Σεπτέμβρη και ελπίζουμε να καταφέρουμε να παρουσιάσουμε ποιοτικές εκδηλώσεις.»

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!