22Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Διήμερες εκδηλώσεις για τους Προσκόπους της Μικράς Ασίας ''Θυσίας Μνήμη'' - 20 και 21η Οκτωβρίου

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Διήμερες εκδηλώσεις για τους Προσκόπους της Μικράς Ασίας ''Θυσίας Μνήμη'' - 20 και 21η Οκτωβρίου

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων

Νομού Ηλείας για έκτη χρονιά , θα πραγματοποιήσει διήμερες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στους Προσκόπους της Μικράς Ασίας (Κάτω Παναγιάς, Σωκίων & Αϊδίνου),στις αίθουσες του Παρ.του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου, έτσι ώστε να μεταδοθεί η ιστορική μνήμη στις νεότερες γενεές και να διατηρηθεί η παράδοση και οι Αξίες της Θρησκείας, της Πατρίδας και της Ελευθερίας ,που με τη θυσία τους σφράγισαν την παράδοση προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο και την πατρίδα. για τις οποίες οι ήρωες Πρόσκοποι θυσιάστηκαν,αφού το γεγονός του ξεριζωμού είχε και την προσκοπική του διάσταση.Στο Αιδίνιο,στα Σώκια,στην Κάτω Παναγιά της Μ.Ασίας,απόγονοι των οποίων κατοικούν σήμερα στο ομώνυμο χωριό πλησίον των Λεχαινών,ανάμεσα στους χιλιάδες Έλληνες,δολοφονήθηκαν και δεκάδες πρόσκοποι.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι :
το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και ώρα 19.30΄ στις αίθουσες εκδηλώσεων του Λυκείου Πύργου.
Ομιλία του κ.Πολύβιου Πρόδρομου. πτυχιούχου της Φιλοσοφικής Σχολής(τμήμα Βυζαντινών-Νεοελληνικών Σπουδών) του ΕΚΠΑ,διδάκτορα της Εκπαίδευσης (Ph.D.,Ed.D.) του Clayton University (USA).
Ο εκλεκτός ομιλητής έχει διδάξει στη Δημόσια και Ιδιωτική εκπαίδευση.Έχει συγγράψει βιβλία για το μάθημα της Έκφρασης-Έκθεσης.Παράλληλα, έχει βραβευθεί πολλές φορές από Ελληνικούς και Διεθνείς Εκπαιδευτικούς και Λογοτεχνικούς Οργανισμούς. Έχει συμμετάσχει με ανακοίνωση σε διεθνή και εθνικά εκπαιδευτικά συνέδρια. Σήμερα εργάζεται ως φιλόλογος στην Ιδιωτική εκπαίδευση στην Πάτρα.
ΘΕΜΑ: Ηθική διάσταση της Προσφοράς.Το Παράδειγμα των Προσκόπων της Μικράς Ασίας.

Ερμηνεία παραδοσιακών Μικρασιατικών τραγουδιών από την εξαιρετική χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου, υπό την διεύθυνση της κας Κωνσταντίνας Σακκά-Κυρίτση,Σχολικής Συμβούλου ΠΔΕ Δυτ.Ελλάδας

Απαγγέλλουν Γιώτα Μπαρτζοπούλου και Ρούλη Μαλλιοπούλου
Μετά το πέρας,θα ακολουθήσει συνεστίαση[για δηλώσεις συμμετοχής,έγκαιρα,στου κ.κ.Κώστα Τριανταφυλλόπουλο και Ανδρ.Γιατρά].
Κυριακή 20 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πύργου

Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στη μνήμη των μαρτυρησάντων Μικρασιατών Προσκόπων,μετά την θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ.Αθανασίου..

Στις παραπάνω εκδηλώσεις προσκαλούνται να παραστούν και να συμμετάσχουν οι αιρετοί του Νομού μας ,σύλλογοι, οργανώσεις και πρόσφυγες από τις ''αλησμόνητες πατρίδες'' ,αλλά και το κοινό της περιοχής, προκειμένου προσδοθεί το ανάλογο κύρος και αντάξια αίγλη της θυσίας, έτσι ώστε να διατηρηθεί αυτός ο θεσμός.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!