19Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Πύργος: Συνάντηση του Δημάρχου Γ.Λιατσή με το Λάμπη Αριστειδόπουλο στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο [PHOTOS]

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Πύργος: Συνάντηση του Δημάρχου Γ.Λιατσή με το Λάμπη Αριστειδόπουλο στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο [PHOTOS]

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Πύργου

κ. Γαβριήλ Λιατσή, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο πραγματοποίησε χθες 18/10/2018 ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάμπης Αριστειδόπουλος.

Αναλυτικά, ο κ.Λιατσής ανέφερε:

«Η επίσκεψη του κ.Αριστειδόπουλου με ευχαρίστησε πάρα πολύ γιατί τον ξέρω από τότε που ήταν δήμαρχος, στη συνέχεια συνεργαστήκαμε όταν ήταν Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών. Είναι αρκετές οι φορές που διευκόλυνε το Δήμο σε διάφορα θέματα και ένας άνθρωπος που έχει ενδιαφέρον για τον τόπο του. Σήμερα θέλησα να τον ενημερώσω για το έργο που κάνουμε μαζί με την Περιφέρεια και έχει σχέση με την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας. Αποφεύγω πλέον τον όρο "Ιστορικό Κέντρο" που παρανοείται και παρεξηγείται.
Μαζί πήραμε την κα Σταθοπούλου, θα συνεχίσει πιστεύω στην Πάτρα το ενδιαφέρον του μέχρι το έργο να δημορατηθεί και να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμεί όλη η πόλη, διότι δημιουργεί ένα μπαλκόνι στην κεντρική μας πλατεία και μια παραπέρα δυνατότητα του κέντρου της πόλης μας για την προσέλκυση τουριστών.
Με ρώτησε και για άλλα θέματα σχετικά με τη λειτουργία του δήμου. Είναι αρκετά έμπειρος για να κάνει εύστοχες ερωτήσεις κι εγώ είμαι υποχρεωμένος θεσμικά να λέω αυτά που πρέπει σε όσους δείχνουν ενδιαφέρον.
Ο δήμος δεν μπορεί να είναι αποκομμένος και κάθε δημοτική αρχή να έχει τη δική της πολιτική και να μηδενίζει τη δουλειά των προηγουμένων και γι'αυτό ακριβώς πρέπει να έχει συνέχεια και συνέπεια και κάτι που δεν αποδέχονται κάποιοι κατά το παρελθόν.
Στην ερώτηση αν θα είμαι κι εγώ υποψήφιος ως δήμαρχος δεν μπόρεσα να του κάνω πίσω την ίδια ερώτηση διότι ο χρόνος είναι μεγάλος ακόμη και έχω πει ότι αυτά θα τα αποφασίσω πολύ αργότερα.
Παρά ταύτα ο Δήμος Πύργου δεν στηρίζεται μονάχα στους δημάρχους, στηρίζεται σε όλους τους ασχολούμενους με τη διαχείρισή του που είναι και η αντιπολίτευση και πάνω απ'όλα στους ενεργούς πολίτες αυτής της πόλης που θέλουν να παρακολουθούν τις κινήσεις του καθενός.
Σήμερα ο κ.Αριστειδόπουλος έκανε μια πολύ εύστοχη κίνηση. Θέλησε από πρώτο χέρι να μάθει ποια είναι τα προβλήματα της πόλης, έτσι όπς πολλές φορές δεν μπορούν να περιγραφούν σε δελτία τύπου ή σε συνεντεύξεις των παραγόντων που διοικούν το δήμο.»

Από τη μεριά του ο κ.Αριστειδόπουλος τόνισε:

«Σήμερα είχα τη χαρά να επισκευτώ το φίλο Δήμαρχο του Πύργου, τον Γαβρίλη Λιατσή, στα πλαίσια των θεσμικών μας ρόλων, να του ζητήσω μια ενημέρωση για τα προβλήματα της πόλης, όπως είπε από πρώτο χέρι να έχω ενημέρωση και μάλιστα ιδιαίτερα στα πλαίσια της σύμπραξης που υπάρχει μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τις ΟΧΕ, ιδιαίτερα για την ανάπλαση την πλατείας του Πύργου, το ιστορικό κέντρο.
Ήθελα να ενημερωθώ για την πορεία του έργου. Πράγματι, όπως είπε ο δήμαρχος επικοινωνήσαμε με την διευθύντρια της Διαχειριστικής κα. Σταθοπούλου. Το έργο θα προχωρήσει, υπάρχουν κάποια βιαστικά διαδικαστικά ζητήματα τα οποία θα επιλυθούν σύντομα και το έργο θα προχωρήσει προς υλοποίηση.
Εκτός από αυτά ζήτησα από το δήμαρχο ενημέρωση και για τα άλλα ζητήματα, όπως αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στον Πύργου και δεν μου απάντησε, εγώ όμως του απάντησα ότι οριστικά θα είμαι υποψήφιος.
Πιστεύω δήμαρχε να μου δώσεις τη δυνατότητα να σε επισκέπτομαι συχνά για να ενημερώνομαι για τα προβλήματα και μάλιστα όποια μπορώ από αυτά σαν Περιφερειακός Σύμβουλος να τα προωθώ και για επίλυση στην Περιφέρεια.»

IMG 6548-IMG 6552-

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!