26Ιούνιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Πύργος: Στους δρόμους και πάλι οι αγρότες της Ηλείας - Συγκέντρωση την Τετάρτη στον Κόμβο Αγίου Γεωργίου

Ηλεία Ειδήσεις-Ενημέρωση, Ηλειακά Νέα

Πύργος: Στους δρόμους και πάλι οι αγρότες της Ηλείας - Συγκέντρωση την Τετάρτη στον Κόμβο Αγίου Γεωργίου

Διευρυμένο συμβούλιο

πραγματοποίησαν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας στο Σόπι, όπου οι αγρότες του νομού συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και τα εκ νέου αιτήματα που θέτουν.

Οι αγρότες συζήτησαν για το δάκο και το γλοιοσπόριο, καθώς και για την κακοκαιρία που έχει πλήξει την ελαιοκαλλιέργεια, ζητώντας από τον ΕΛΓΑ να τους αποζημιώσει για όλα τα παθογόνα αίτια στο 100% της ζημιάς, καθώς επίσης τη σωστή δακοκτονία.

Επί τάπητος έθεσαν επίσης το ζήτημα των κτηνοτρόφων που μένουν απλήρωτοι από τις εταιρίες γάλακτος, γεγονός το οποίο εξακολουθεί να τους απασχολεί, όπως επίσης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, τα καλλιεργητικά εφόδια, το αγροτικό πετρέλαιο, τον ακατάσχετο λογαριασμό, κ.α.

Όπως δήλωσε σχετικά ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ.Θανάσης Βομπίρης:

«Μας έκαναν ακατάσχετο λογαριασμό μόνο στις επιδοτήσεις, μέχρι τις 7500 ευρώ. Αν πουλήσουμε ένα προϊόν και μπουν κάποια χρήματα μέσα, επειδή εμείς πουλάμε τη σταφίδα μια φορά, όπως και κάποιος που πουλάει πορτοκάλια. Παίρνει τα χρήματα και έχει ακατάσχετο μόνο 1200 ευρώ, τα υπόλοιπα θα του τα πάρουν άμα χρωστάει. Μόνο στις επιδοτήσεις έγινε και αυτές έχουν κουτσουρευτεί.
Πάγιο αίτημά μας είναι το πετρέλαιο. Δεν μπορεί όλοι να παίρνουν πετρέλαιο, όπως π.χ. οι εφοπλιστές που φέρνουν τα καράβια τους στην Τουρκία και με ξένη σημαία οι περισσότεροι, να παίρνουν πετρέλαιο από την Ελλάδα με 40 λεπτά και ο αγρότης που υποτίθεται ότι δουλεύει για να ταΐσει τον Ελληνικό λαό να το παίρνει με 1,50 ευρώ σχεδόν φέτος. Εμείς ότι κάνουμε το κάνουμε ανοιχτά. Θα κάνουμε και άλλες συσκέψεις και συμβούλια και σε άλλες περιοχές και καλούμε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους μέλη ή μη να συμμετέχουν.»

Οι αγρότες της Ηλείας, σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αποφάσισαν τη μετάβαση αντιπροσωπείας στο Μεσολόγγι στις 20 Ιανουαρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των Ομοσπονδιών της Ηλείας, της Αιτωλοακαρνανίας και αγροτικοί σύλλογοι της Αχαΐας.

Επιπροσθέτως, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Ηλείας θα συγκεντρωθούν την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου στον κόμβο Αγίου Γεωργίου στον Πύργο με τα αγροτικά τους μηχανήματα στις 10 το πρωί.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!