26Ιούνιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: 750.000€ για συμπληρωματικές εργασίες στις κατεστραμμένες υποδομές των Τοπικών Κοινοτήτων

Ηλεία Ειδήσεις-Ενημέρωση, Ηλειακά Νέα

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: 750.000€ για συμπληρωματικές εργασίες στις κατεστραμμένες υποδομές των Τοπικών Κοινοτήτων

Μετά την χρηματοδότηση

με το ποσό των 300.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών , για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες της 6/7-5-2018, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του Δήμου μας συνέταξε και υπέβαλε φάκελο μελέτης με καινούργιο αίτημα χρηματοδότησης (ΣΑΕΠ 801) προϋπολογισμού 750.000 €, στην Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος προκειμένου να γίνουν συμπληρωματικές εργασίες-παρεμβάσεις στις κατεστραμμένες υποδομές των Τοπικών μας Κοινοτήτων.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος μετά από ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου , στην οποία παρέστη ο υπογράφων κάνοντας σχετική εισήγηση, υπέβαλε το αίτημα χρηματοδότησης στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με αποτέλεσμα ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Γιαννακίδης Στάθης να εγκρίνει την ένταξη του αιτήματος μας στο πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων (ΠΔΕ) και συγκεκριμένα στη ΣΑΕΠ 801 του έργου με τα αντίστοιχα οικονομικά του στοιχεία.

Δίνεται έτσι η δυνατότητα με την νέα χρηματοδότηση να γίνουν σχεδόν όλες οι αναγκαίες και επιβεβλημένες παρεμβάσεις στα (16) χωριά που βρίσκονται μέχρι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δηλαδή σε Χελιδόνι, Καυκωνία, Πλάτανο, Πουρνάρι, Στρέφι, Πελόπιο, Φλόκα, Ηράκλεια, Κρυονέρι, Σμίλα, Μάγειρα, Κλαδέο, Αρχαία Ολυμπία, Κοσκινά, Νεράιδα και Αγία Τριάδα.

Οι αποκαταστάσεις οι οποίες θα γίνουν κυρίως είναι σε καθιζήσεις ασφαλτικών οδοστρωμάτων, κοιτοστρώσεων, σωληνωτών οχετών, άρση καταπτώσεων, πτερυγότοιχων, κατασκευή επιχωμάτων, ισοπεδώσεις και διαμορφώσεις αγροτικών δρόμων κτλ.

Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό κ. Γιαννακίδη Στάθη, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Περιφερειακό Συμβούλιο για την αναγκαία συνδρομή και στήριξη του αιτήματος μας.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!