24Ιούνιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Πύργος: Συνάντηση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου με Κ.Κούνεβα και Μ.Μπαλαούρα - Τι συζητήθηκε [PHOTOS]

Ηλεία Ειδήσεις-Ενημέρωση, Ηλειακά Νέα

Πύργος: Συνάντηση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου με Κ.Κούνεβα και Μ.Μπαλαούρα - Τι συζητήθηκε [PHOTOS]

Επίσκεψη πραγματοποίησε

στο Εργατικό Κέντρο Πύργου  η Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κα Κούνεβα Κωνσταντίνα με τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας και Πρόεδρο Οικονομικών υποθέσεων στη Βουλή Κο Μπαλαούρα Μάκη.

Ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πύργου Κος Ορφανός Νίκος τοποθετήθηκε στην  άδικη κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών το 2011 του κλάδου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Ζήτησε ενίσχυση προσωπικού της Επιθεώρησης Εργασίας

Ζήτησε να συμπεριληφθούν στις 120 δόσεις συνταξιούχοι  και μη με ευνοϊκούς όρους έως και 90% απαλλαγή από την επιβάρυνση φόρων  Ασφαλιστικών Ταμείων ,Τράπεζες ,Εφορίες και κούρεμα από το αρχικό κεφάλαιο.

Να συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι ντελίβερι ,οι ψήστες στα επισιτιστικά επαγγέλματα για να προστατευτούν με τη σύμβαση που καλύπτει τον κλάδο του επισιτισμού όπως ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά .

Τοποθετήθηκε στη μη αντικατάσταση λόγω συνταξιοδότησης του προϊστάμενου της Τεχνικής Υπηρεσίας στο ΟΑΕΔ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν επισκευές σε κτίρια που ανήκουν στην Εργατική Εστία και στην ιδιοκτησία του ΟΑΕΔ όπως  το Εργατικό Κέντρο Πύργου.

Ο Κος Σταθάς Παναγιώτης Έφορος του Εργατικού Κέντρου Πύργου τοποθετήθηκε στο πρόβλημα του ΣΕΠΕ.

Λειτουργεί μόνο με δύο άτομα είπε για έλεγχο 6500 επιχειρήσεων του Νομού Ηλείας όπου ελέγχονται από  δυο υπάλληλους οι οποίοι πρέπει να διενεργούν παράλληλα και ελέγχους στα  Ιόνια Νησιά- Ζακύνθο ,Κεφαλλονιά και Ιθάκη ,με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ελεγχθεί και να παταχθεί η μαύρη εργασία και όχι μόνο.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται μετ εμποδίων διότι δεν έχουν αυτοκίνητο και χρήματα για  καύσιμα.

Τόνισε την αναγκαιότητα μεταφοράς του κτιρίου των υπηρεσιών του ΙΚΑ σε κτίριο άλλο του Δήμου Πύργου όπου θα μπορούσε να φιλοξενεί τις υπηρεσίες του ΙΚΑ χωρίς το μεγάλο κόστος ενοικίου .

Έχει εγκαταλειφθεί είπε μεταξύ άλλων το οικόπεδο 20στρεμμάτων του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και τώρα ΟΑΕΔ απέναντι από το στρατόπεδο.

Η Κα Ζούπη Χρύσα Αν.Γενική Γραμματέας Εργατικού Κέντρου Πύργου και πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πύργουτοποθετήθηκε με έντονη έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑΜΕΑ στις επιτροπές ΚΕΠΑ.

Είπε χαρακτηριστικά :

 Εφ όσον υπάρχει η λίστα με τα σπάνια νοσήματα και οι ακρωτηριασμένοι ,οι νεφροπαθείς ,κ.α παθήσεις πως είναι δυνατόν να περνούν κάθε 2 ή 3 χρόνια επιτροπή.

Τα νοσήματα άσχετα από την χρόνια εξέλιξή τους είναι «νοσήματα» και ως νοσήματα δεν θεραπεύονται και τα προβλήματα που δημιουργούν στον οργανισμό άσχετα από την εξέλιξή τους υπάρχουν και βασανίζουν τους ασθενείς όπου πολλές φορές από το κύριο νόσημά τους δημιουργούν και βαριά ψυχικά νοσήματα .

Τόνισε τόσο στον Κο Μπαλαούρα όσο και στην Κα Κούνεβα αυτό το πρόβλημα να το διαχειριστούν στα αρμόδια υπουργεία.

Τόνισε επίσης ότι ο πάροχος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ( ΟΠΣ ) από 10/06/ 2015 δεν μπορεί να διαμορφώσει πλατφόρμα όπου να συμπεριλάβει τον έλεγχο επικουρικής σύνταξης των ΑΜΕΑ,  θανάτου και ορισμένων ειδικοτήτων του ιδιωτικού τομέα.

Δηλ από το 2015 και μετά δεν ελέγχονται οι παραπάνω κλάδοι και ως εκ τούτου οι ενδιαφερόμενοι να μην μπορούν να πάρουν τα χρήματα που τους αναλογούν.

Αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα των ΤΟΜΥ της Ηλείας και στην υποστελέχωσή τους .

Δεν προβλέπονται γιατροί ειδικοτήτων και προβλέπονται μόνο ειδικότητες παιδίατροι,Γενικοί Ιατροί ή Παθολόγοι με μισθό 70λεπτά/ευρώ ανά ασθενή .

Επίσης στο Νοσοκομείο του Πύργου λόγω έλλειψης ιατρών και ίσως έλλειψης προσωπικού δεν συνταγογραφούνται φάρμακα.

Αποτελέσμα αυτού του τεράστιου προβλήματος είναι ο ασθενής να επιβαρύνεται με το κόστος της αγοράς των φαρμάκων με επιβάρυνση του οικονομικού του προϋπολογισμού.

Σταδιακά με αυτό το σύστημα οι δαπάνες υγείας θα μεταφερθούν στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς με ότι αυτό συνεπάγεται.

Για το Νοσοκομείο του Πύργου είπε ότι πρέπει άμεσα να λειτουργήσει Ογκολογικό Τμήμα διότι υπάρχουν στην πόλη μας πολλοί άνθρωποι που κάνουν χημειοθεραπεία.

Τόνισε επίσης την αναγκαιότητα παραμονής της ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργο.

Εργάζονται 100 άτομα και φιλοξενεί περίπου 60 φαντάρους με κοινωνικά κριτήρια.

Η ΣΕΤΤΗΛ μαζί με τους μισθούς του προσωπικού των οικογενειών τους και των προμηθευτών που συμμετέχουν στην τροφοδοσία ,αποφέρουν τρία (3) με τέσσερα (4) εκατομμύρια ευρώ στην τοπική κοινωνία.

Η Κα Κούνεβα και ο Κος Μπαλαούρας ο οποίος σε πολλά από τα θέματα ήταν ενημερωμένος και έχει σταθεί σε πολλά θέματα που έχει θέσει κατά καιρούς το Εργατικό Κέντρο Πύργου, δεσμεύτηκαν ότι θα δουν τα προβλήματα με τη σοβαρότητα που πρέπει.

IMG 7683

IMG 7710

IMG 7730

IMG 7745

stath

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!