21Ιούλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Κόσμος | Υπό ιατρική παρακολούθηση ο Andreas Lubitz μετά την κατάθλιψη – Ο κυβερνήτης του Airbus προσπάθησε να σπάσει την πόρτα του πιλοτηρίου με τσεκούρι!

Διεθνή θέματα - Άμεση Ενημέρωση με Ειδήσεις από όλο τον Κόσμο

Υπό ιατρική παρακολούθηση ο Andreas Lubitz μετά την κατάθλιψη – Ο κυβερνήτης του Airbus προσπάθησε να σπάσει την πόρτα του πιλοτηρίου με τσεκούρι!

Υπό ιατρική παρακολούθηση ο Andreas Lubitz μετά την κατάθλιψη – Ο κυβερνήτης του Airbus προσπάθησε να σπάσει την πόρτα του πιλοτηρίου με τσεκούρι!

Η Bild αποκαλύπτει έγγραφο της πολιτικής αεροπορίας σύμφωνα με το οποίο ο συγκυβερνήτης είχε βαριά κατάθλιψη
- Είχε ενημερωθεί η Lufthansa
- Νέες φωτογραφίες του 28χρονου Γερμανού πιλότου στη δημοσιότητα
- Έριξε εσκεμμένα το Airbus A320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις
- Τεράστια τα ερωτήματα πως πήρε άδεια για να πιλοτάρει αφού είχε διακόψει για μεγάλο χρονικό διάστημα την εκπαίδευσή του
- Φύλλο και φτερό έκανε η αστυνομία το σπίτι του Andras Lubitz, το έψαχναν επί τέσσερις ώρες
- Βρέθηκε σημαντικό στοιχείο αλλά δεν πρόκειται για σημείωμα αυτοκτονίας

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το παρελθόν του συγκυβερνήτη του μοιραίου Airbus A320 που συνετρίβη στις Άλπεις με 150 νεκρούς, όπως αναφέρει το newsit.gr. Ο Andreas Lubitz, συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροπλάνου, είναι ο άνθρωπος που σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος στις Άλπεις.

Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για αυτοκτονία ή τρομοκρατία. Φαίνεται όμως πως ο 28χρονος πιλότος αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Πριν από έξι χρόνια είχε περάσει βαριά κατάθλιψη και από τότε βρισκόταν υπό ιατρική παρακολούθηση αποκαλύπτει δημοσίευμα της Bild.

Ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus πέρασε "ένα βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο" το 2009 και είχε ακολουθήσει ψυχιατρική θεραπεία, υποστηρίζει η εφημερίδα βασιζόμενη σε έγγραφα της γερμανικής αρχής επίβλεψης των αερομεταφορών (Luftfahrtbundesamt, LBA).

Από τότε, ο νεαρός άνδρας ακολουθούσε "ιδιαίτερη και τακτική ιατρική" θεραπεία, συνεχίζει η εφημερίδα, η οποία υποστηρίζει πως οι πληροφορίες αυτές διαβιβάσθηκαν στην LBA από τη Lufthansa, θυγατρική της οποίας είναι η Germanwings.

Η αποκάλυψη έρχεται μια μέρα αφού ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρίας, Κάρστεν Σπορ είχε παραδεχτεί πως οι πιλότοι της Lufthansa δεν υποβάλλονται σε ψυχολογικά τεστ αφού προσληφθούν και πως ο Λούμπιτς είχε διακόψει για μεγάλο χρονικό διάστημα την εκπαίδευσή του ως πιλότος. Ξεκίνησε την εκπαίδευσή του το 2008, τη διέκοψε, την ξεκίνησε ξανά αργότερα, δούλεψε πρώτα ως αεροσυνοδός και στη συνέχεια, το 2013, άρχισε να πετάει με τα Airbus της εταιρίας.

Σύμφωνα με την Bild την εποχή που είχε διακόψει την εκπαίδευσή του, έπασχε "από κατάθλιψη και κρίσεις άγχους".

Ψυχολόγος θα εξετάσει σήμερα τα ντοκουμέντα της αρχής επίβλεψης των αερομεταφορών, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Στη συνέχεια θα ντοκουμέντα αυτά θα παραληφθούν από τις γερμανικές δικαστικές αρχές, οι οποίες πρόκειται να τα διαβιβάσουν στους Γάλλους ερευνητές.

Προσπάθησε να σπάει την πόρτα με τσεκούρι!

Η αποκαλύψεις για την ψυχολογική κατάσταση του συγκυβερνήτη δεν είναι η μοναδική που κάνει η Bild. Επικαλούμενη πηγές της υπηρεσίας ασφαλείας, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι την ώρα που ο Lubitz είχε κλειδώσει τον κυβερνήτη έξω από το πιλοτήριο και είχε βάλει το αεροπλάνο σε διαδικασία προσγείωσης, ο Πάτρικ Σ. προσπάθησε με κάθε μέσο να ανοίξει την πόρτα!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, που ακολουθώντας πιστά κάθε οδηγία άφησε το πιλοτήριο αφού το αεροσκάφος είχε φτάσει στα 38.000 πόδια, χρησιμοποίησε ακόμη και ένα τσεκούρι που βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο για να παραβιάσει τη θωρακισμένη πόρτα του πιλοτηρίου.

Πηγή: Daily Mail
Πηγή: Daily Mail

Ήταν η απελπισμένη προσπάθειά του για να εμποδίσει την καταστροφή. Όπως δήλωσε άλλωστε εκπρόσωπος της Germanwings στη Bild το τσεκούρι βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο καθώς "αποτελεί μέρος του εξοπλισμού ασφαλείας ενός A320".

Ερωτική απογοήτευση και έρευνες στο σπίτι του

Οι θεωρίες έχουν φυσικά την τιμητική τους τις τελευταίες ώρες, από τη στιγμή που ο Γάλλος εισαγγελέας Μπρις Ρομπέν αποκάλυψε ότι ο 28χρονος συγκυβερνήτης είναι εκείνος που το οδήγησε στη συντριβή. Μια από αυτές αναφέρει πως ο Lubitz, πέρα από τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, είχε πρόσφατα χωρίσει και προσπαθούσε να ξεπεράσει αυτό τον χωρισμό.

Πέρα απ’ όλα αυτά, υπάρχουν και νέες θεωρίες. Μια από αυτές δημοσιεύεται στη Daily Mail και υποστηρίζει ότι ο Lubitz είχε χωρίσει πρόσφατα και δεν μπόρεσε να αντέξει τον χωρισμό! Η νέα θεωρία έρχεται μετά από τέσσερις ώρες ερευνών στο διαμέρισμα του 28χρονου πιλότου στο Ντίσελντορφ, ένα σπίτι το οποίο λέγεται πως μοιραζόταν με τη φίλη του.

Οι αστυνομικοί που έκαναν τις έρευνες έφυγαν από το διαμέρισμα με κομπιούτερ, λάπτοπ και σακκούλες με φακέλους. Όλα τα ευρύματα τα μετέφεραν στα εργαστήρια για να εξεταστούν.

Έρευνες έγιναν και στο πατρικό του σπίτι στο Μοντεμπάουρ, μια μικρή πόλη βόρεια της Φρανκφούρτης, όπου έμενε συχνά και ο Λούμπιτς μαζί με τους γονείς του. Λέγεται πως ο 28χρονος μοίραζε το χρόνο του ανάμεσα στα δυο σπίτια.

"Θέλαμε να ψάχνουμε μήπως βρούμε κάτι που να εξηγεί ό,τι έγινε. Βρήκαμε κάτι που θα το στείλουμε για να το εξετάσουν. Δεν μπορούμε να πουμε τι είναι αλλά μπορεί να είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για το τι συνέβη πραγματικά. Ελπίζουμε να μας δώσει κάποιες εξηγήσεις", είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Τα διεθνή ΜΜΕ μιλούν για μια σημαντική ανακάλυψη στο σπίτι του Lubitz αλλά δεν αποκαλύπτεται περί τίνος πρόκειται. Αυτό που λένε, όμως, είναι πως δεν πρόκειται για σημείωμα αυτοκτονίας.

Ένα δεύτερο ερώτημα που παραμένει είναι αν ο Λούμπιτς, ένας άνθρωπος που όσοι τον ήξεραν τον περιγράφουν ως φιλικό, ήσυχο και αθλητικό, αυτοκτόνησε και παρέσυρε μαζί του στο θάνατο 149 ψυχές ή αν βρισκόταν σε αποστολή αυτοκτονίας. Γιατί το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης παραμένει ανοιχτό όπως και αυτό της αυτοκτονίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!