16Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Κόσμος | Το Ναγκασάκι πριν και μετά την «κόλαση» της ατομικής βόμβας -70 χρόνια μετά από την επίθεση

Διεθνή θέματα - Άμεση Ενημέρωση με Ειδήσεις από όλο τον Κόσμο

Το Ναγκασάκι πριν και μετά την «κόλαση» της ατομικής βόμβας -70 χρόνια μετά από την επίθεση

Το Ναγκασάκι πριν και μετά την «κόλαση» της ατομικής βόμβας -70 χρόνια μετά από την επίθεση

Ηταν στις 9 Αυγούστου του 1945, 11:02 τοπική ώρα, όταν η ατομική βόμβα Fat Man ισοπέδωσε το Ναγκασάκι.

Η πόλη τίμησε την επέτειο των 70 χρόνων από την επίθεση που ισοπέδωσε την περιοχή και κόστισε τη ζωή 74.000 ανθρώπων, όπως αναφέρει το iefimerida.gr. Η ατομική βόμβα επρόκειτο αρχικά να ριφθεί στην πόλη Κοκούρα, βόρεια του Ναγκασάκι, όπου βρισκόταν ένα σημαντικό εργοστάσιο όπλων. Ομως, οι μετεωρολογικές συνθήκες ανάγκασαν το πλήρωμα του αμερικανικού βομβαρδιστικού Β-29 να αλλάξει πορεία.

Την ίδια ώρα, 70 χρόνια αργότερα (στις 5:02 το πρωί της Κυριακής για την Ελλάδα), οι Ιάπωνες τήρησαν ενός λεπτού σιγή, ενώ καμπάνες και σειρήνες ήχησαν σε όλο το Ναγκασάκι και διοργανώθηκαν αρκετές εκδηλώσεις μνήμης τόσο σήμερα, όσο και χθες.

 Με αφορμή τη συμπλήρωση των 70 χρόνων από το «χτύπημα», η Washington Post δημοσίευσε δύο φωτογραφίες που απεικονίζουν όλο τον όλεθρο που προκάλεσε η ατομική βόμβα. Πρόκειται για αεροφωτογραφίες που απεικονίζουν το Ναγκασάκι πριν και μετά από το βομβαρδισμό.

nagasaki2

nagasaki 708

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!