23Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Κόσμος | ΦΡΙΚΗ: Εργάτης ψήθηκε με τόνο σε επαγγελματικό φούρνο- Αποζημίωση - ρεκόρ από την εταιρία

Διεθνή θέματα - Άμεση Ενημέρωση με Ειδήσεις από όλο τον Κόσμο

ΦΡΙΚΗ: Εργάτης ψήθηκε με τόνο σε επαγγελματικό φούρνο- Αποζημίωση - ρεκόρ από την εταιρία

ΦΡΙΚΗ: Εργάτης ψήθηκε με τόνο σε επαγγελματικό φούρνο- Αποζημίωση - ρεκόρ από την εταιρία

Πρόκειται για το μεγαλύτερο που καταβάλλεται για παραβίαση κανονισμών ασφαλείας

Το ποσό των 6.000.000 δολαρίων θα καταβάλλει εταιρία, ως αποζημίωση για το θάνατο εργάτη της, ο οποίος ψήθηκε κατά λάθος σε βιομηχανικό φούρνο το 2012.

Το πρόστιμο, που εντάσσεται στη συμφωνία η οποία ανακοινώθηκε την Τετάρτη, είναι το μεγαλύτερο που καταβάλλεται για παραβίαση κανονισμών ασφαλείας στην Καλιφόρνια και αφορά έναν μόνο εργαζόμενο.

Στις 11 Οκτωβρίου 2012, ο 62χρονος εργάτης Χοσέ Μελένα, μπήκε σε έναν κυλινδρικό, βιομηχανικό φούρνο 10,6 μέτρων, για να τον καθαρίσει, όπως έκανε καθημερινά, στο εργοστάσιο της εταιρείας, η οποία συσκευάζει τόνο, στην Σάντα Φε Σπρινγκς της Καλιφόρνιας. Οι υπόλοιποι εργάτες όμως δεν τον είδαν κι έτσι γέμισαν τον φούρνο με περίπου 5.400 κιλά τόνου και τον έθεσαν σε λειτουργία με αποτέλεσμα να παγιδευτεί μέσα σε αυτόν ο Μελένα και να χάσει τη ζωή του. Το ψήσιμο διήρκεσε δύο ώρες και η θερμοκρασία άγγιξε τους 130 βαθμούς Κελσίου.

Το μισό από το πρόστιμο θα καταβληθεί για την αντικατάσταση των απαρχαιωμένων φούρνων ψησίματος του τόνου ώστε να μη χρειαστεί ξανά οι εργάτες να μπαίνουν μέσα σε αυτούς για τη συντήρησή τους ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της εισαγγελέα της κομητείας του Λος Άντζελες Τζάκι Λέισι.

Η οικογένεια του Μελένα θα λάβει ως αποζημίωση για τον θάνατό του 1,5 εκατ. δολάρια.

Επίσης, η εταιρία θα πρέπει να εκδώσει δημόσια ανακοίνωση με την οποία θα παραδέχεται την ενοχή της, στο πλαίσιο της συμφωνίας. Ο διευθυντής του εργοστασίου και ο πρώην διευθυντής ασφαλείας του επίσης θα πρέπει να εκδώσουν ανακοίνωση παραδεχόμενοι την ενοχή τους, να καταβάλουν πρόστιμα και να προσφέρουν κοινωφελή εργασία.

πηγή: The Guardian / star.gr

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!