16Φεβρουάριος2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Κόσμος | Πολωνία: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι το «Χρυσό Τρένο» των Ναζί είναι υπαρκτό

Διεθνή θέματα - Άμεση Ενημέρωση με Ειδήσεις από όλο τον Κόσμο

Πολωνία: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι το «Χρυσό Τρένο» των Ναζί είναι υπαρκτό

Πολωνία: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι το «Χρυσό Τρένο» των Ναζί είναι υπαρκτό

Η θέση του αποκαλύφθηκε από Πολωνό αυτόπτη μάρτυρα λίγο πριν πεθάνει

Θέλοντας να δώσει ένα τέλος στην φημολογία, η Πολωνική κυβέρνηση, επιβεβαίωσε σήμερα και επίσημα την ύπαρξη του τρένου μύθου των Ναζί, το οποίο βρίσκεται θαμένο κάτω από το έδαφος φορτωμένο με χρυσό και πολύτιμα αντικείμενα, αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Το σίριαλ με το τρένο των Ναζί, μέσα στο οποίο βρίσκεται ένας μυθικός θυσαυρός, αποκτά πλέον ένα ακόμα επεισόδιο. Αυτή τη φορά από την πλευρά του επίσημου κράτους της Πολωνίας, η οποία οργάνωσε μια συνέντευξη Τύπου για να δοθεί μια πιο καθαρή εικόνα για το τι συμβαίνει στην περιοχή Walbrzych.

Στην συνέντευξη αυτή, υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Πολιτισμού της χώρας ανακοίνωσε ότι το τρένο όντως υπάρχει. Η ανακάλυψή του έγινε χάρη στην χρήση ειδικών τρυπανιών (τα οποία ελέγχουν το υπέδαφος με την χρήση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων), όμως το ακριβές σημείο δεν αποκαλύπτεται για ευνόητους λόγους.

train-3

Η ανακοίνωση του Piotr Zuchowski κάνει λόγο για έναν συρμό της τάξης των 100 μέτρων, για τον οποίον όμως δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ποιό ακριβώς είναι το περιεχόμενό του. Ο ίδιος ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής αλλά και από χρυσοθήρες που επιθυμούν να πάρουν μέρος στο κυνήγι του θυσαυρού, να μην επιχειρήσουν να φθάσουν εκεί. Καθώς πέρα από το ότι θα εμποδιστούν από τον στρατό που έχει αναλάβει την φρούρηση της περιοχής, το πιο σημαντικό είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει αν το τρένο είναι παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Σύμφωνα με τον κ. Zuchowski η ανακάλυψη του τρένου έγινε από έναν Πολωνό που συμμετείχε στην απόκρυψή του, λίγο πριν πεθάνει. Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι αν ανακαλυφθεί κάτι πολύτιμο επάνω στο τρένο, θα γίνει προσπάθεια να επιστραφεί στους νόμιμους κατόχους τους ή τους κληρονόμους τους αν υπάρχουν.

Το ραδιόφωνο της πόλης Wroclaw αναφέρει ότι το τρένο είναι εντοπισμένο σε ένα κομμάτι της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής ανάμεσα στο Wroclaw και το Walbrzych, πιο πιθανά κοντά στην δεύτερη πόλη. Κάποιοι μάλιστα, ενισχύοντας τον μύθο, υποστηρίζουν ότι βρίσκεται θαμένο κάτω από το περίφημο κάστρο της πόλης, το Ksiaz Castle.

Υπενθυμίζουμε ότι το διαβόητο στους κύκλους των χρυσοθήρων «Χρυσό Τρένο», αποτελείτο από 24 βαγόνια γεμάτα χρυσό, ασήμι, πολύτιμους λίθους και πίνακες που είχαν αρπάξει από τους Εβραίους της Ουγγαρίας. Τα ίχνη του χάθηκαν το 1945, καθώς στην πορεία του προς την Γερμανία ο κλοιός τον Συμμάχων είχε σφίξει απελπιστικά, και τελικά αποφασίστηκε να παραμείνει θαμένο μέσα σε ένα τούνελ, του οποίου σφράγισαν τις εισόδους.

Αν όντως ισχύουν οι παλιές φήμες, η αξία όσων περιέχει το τρένο ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια δολάρια. Όποια και να είναι η αξία, οι δύο κυνηγοί θυσαυρών που το ανακάλυψαν, ένας Γερμανός και ένας Πολωνός, δικαιούνται ένα 10% της συνολικής αξίας.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!