16Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Κόσμος | Κηδεύτηκαν στο Κομπάνι τα δύο αγοράκια και η μητέρα τους που πνίγηκαν στο Αιγαίο

Διεθνή θέματα - Άμεση Ενημέρωση με Ειδήσεις από όλο τον Κόσμο

Κηδεύτηκαν στο Κομπάνι τα δύο αγοράκια και η μητέρα τους που πνίγηκαν στο Αιγαίο

Κηδεύτηκαν στο Κομπάνι τα δύο αγοράκια και η μητέρα τους που πνίγηκαν στο Αιγαίο

Στο Κομπάνι της Συρίας τάφηκαν τα δυο προσφυγόπουλα και η μητέρα τους, οι σοροί των οποίων ξεβράστηκαν από τη θάλασσα στην παραλία του Μπόντρουμ. Προσπαθούσαν να περάσουν από την Τουρκία στην Κω με τελικό προορισμό τον Καναδά

Τα δύο αγοράκια από τη Συρία που πνίγηκαν μαζί με τη μητέρα τους στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ελλάδα, από το Μπόντρουμ στην Κω, οδηγήθηκαν στην τελευταία τους κατοικία, στη συριακή πόλη Κομπάνι, όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Ρόιτερς, σύμφωνα με το news247.gr.

H φωτογραφία του άψυχου κορμιού του ενός από τα νήπια, του τρίχρονου Αϊλάν Κούρντι, που ξεβράστηκε σε τουρκική παραλία, έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και των εφημερίδων αυτή την εβδομάδα, προκαλώντας συμπόνια αλλά και οργή για αυτό που θεωρείται ως αδράνεια των ανεπτυγμένων χωρών να βοηθήσουν τους πρόσφυγες.

Ο Αμπντουλάχ Κούρντι, ο πατέρας τους, έβαλε τα κλάματα κατά τη διάρκεια της "Τελετής των Μαρτύρων" βλέποντας τις σορούς να ενταφιάζονται η μία δίπλα στην άλλη στην κουρδική πόλη Κομπάνι ή Άιν αλ-Άραμπ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Μιλώντας στο συνοριακό πέρασμα, ο Κούρντι εξέφρασε την ελπίδα ο θάνατος της οικογένειάς του να κάνει τα αραβικά κράτη να βοηθήσουν τους σύρους πρόσφυγες.

"Ζητώ από τις αραβικές κυβερνήσεις –όχι από τις ευρωπαϊκές χώρες– να δουν (τι συνέβη) στα παιδιά μου και με αφορμή αυτό να βοηθήσουν τον κόσμο", είπε, σύμφωνα με τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό που ανάρτησε στο διαδίκτυο τις δηλώσεις του.
(Πηγή: ΑΠΕ)

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!