18Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Κόσμος | Βίντεο-σοκ από το ποδοπάτημα στη Μέκκα - 717 οι νεκροί

Διεθνή θέματα - Άμεση Ενημέρωση με Ειδήσεις από όλο τον Κόσμο

Βίντεο-σοκ από το ποδοπάτημα στη Μέκκα - 717 οι νεκροί

Βίντεο-σοκ από το ποδοπάτημα στη Μέκκα - 717 οι νεκροί

Για 717 νεκρούς και 863 τραυματίες κάνουν λόγο οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας

μετά από ποδοπάτημα σε καταυλισμό στη Μίνα, περιοχή που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Μέκκα, όπου κάθε χρόνο συγκεντρώνονται εκατομμύρια πιστοί για το ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα Χατζ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τη ζωή τους έχουν χάσει προσκυνητές από διάφορες χώρες, όπως αναφέρει η real.gr. Άλλωστε, το 75% από τα δύο εκατομμύρια πιστών που συγκεντρώνονται για το προσκύνημα στη Μέκκα είναι από άλλες χώρες και όχι από την Σαουδική Αραβία.

Τουλάχιστον 43 είναι οι Ιρανοί που συγκαταλέγονται στη λίστα με τους νεκρούς, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, η οποία επιρρίπτει ευθύνες στις αρχές της Σαουδικής Αραβίας, διαπιστώνοντας λάθη στους κανόνες ασφαλείας των προσκυνητών. Περισσότερα από 220 ασθενοφόρα και 4.000 διασώστες βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να συνδράμουν.

Το ποδοπάτημα συνέβη σε έναν δρόμο που βρίσκεται ανάμεσα στους καταυλισμούς που έμεναν οι πιστοί. Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της γιορτής Άιντ Αλ Άντχα, που σηματοδοτεί και το τέλος του Χατζ. Στη Μίνα, οι πιστοί ρίχνουν επτά πέτρες σε μία στήλη που συμβολίζει τον σατανά.

Το περιστατικό συμβαίνει λίγες ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα μετά από πτώση γερανού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 87 άνθρωποι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!