22Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Κόσμος | Αποφυλακίζεται και τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Πιστόριους

Διεθνή θέματα - Άμεση Ενημέρωση με Ειδήσεις από όλο τον Κόσμο

Αποφυλακίζεται και τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Πιστόριους

Αποφυλακίζεται και τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Πιστόριους

Ο Πιστόριους θα βγει από τη φυλακή μετά από περίπου ένα χρόνο κράτησης, για το θάνατο της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ.

Αποφυλακίζεται και τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό ο νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους.

Η αποφυλάκιση του Πιστόριους, που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη, έρχεται αφού εξέτισε περίπου 12 μήνες από την ποινή 5ετούς φυλάκισης που του επιβλήθηκε στα τέλη του 2014, όταν κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στο θάνατο της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το skai.gr, με βάση το νόμο της Νοτίου Αφρικής, είχε το δικαίωμα να ζητήσει την μεταφορά του σε κατ’ οίκον κράτηση μετά από 10 μήνες στη φυλακή. Αρχικά, οι Αρχές ανέβαλαν την εξέταση του αιτήματος αποφυλάκισής του, όμως, σύμφωνα με το BBC, τελικά το αίτημα έγινε δεκτό.

Ο Πιστόριους πυροβόλησε και σκότωσε την Στέενκαμπ μέσα από την πόρτα του μπάνιου στο σπίτι του, στην Πραιτόρια, το 2013. Κατά τη δίκη του, υποστήριξε πως νόμισε ότι η Στίνκαμπ ήταν εισβολέας, με τους κατήγορους ωστόσο να αντιτείνουν πως είχε πρόθεση και γνώση των πράξεών του.

Οι εισαγγελικές Αρχές έχουν ασκήσει έφεση στην απόφαση για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, καθώς επιζητούν την καταδίκη του γνωστού αθλητή για δολοφονία.

Η νέα δίκη αναμένεται να αρχίσει στις 3 Νοεμβρίου.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!