14Νοέμβριος2018

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Κόσμος | Υεμένη: Οι Χούτι δολοφόνησαν τον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ

Διεθνή θέματα - Άμεση Ενημέρωση με Ειδήσεις από όλο τον Κόσμο

Υεμένη: Οι Χούτι δολοφόνησαν τον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ

Υεμένη: Οι Χούτι δολοφόνησαν τον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ

Ο υπουργός Εσωτερικών της Υεμένης επιβεβαίωσε το θάνατο του πρώην προέδρου - Οι σιίτες Χούτι, σύμμαχοι του Ιράν, ανατίναξαν την κατοικία του τέως προέδρου της Υεμένης με τον οποίο συνεργάζονταν επειδή δήλωσε έτοιμος για διάλογο με τη Σαουδική Αραβία

Το θάνατο του πρώην προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ από τους αντάρτες Χούτι, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Υεμένης, σύμφωνα με το protothema.gr.

Οι σιίτες Χούτι, που θεωρείται ότι συνεργάζονται και εξοπλίζονται από το Ιράν, ανατίναξαν την κατοικία του τέως προέδρου της Υεμένης στην πρωτεύουσα Σαναά, με συνέπεια το θάνατό του, και κατάσχεσαν ακίνητα και άλλα περιουσιακά του στοιχεία.

Νωρίτερα πάντως, από το κόμμα του Άλι Αμπντάλα Σάλεχ δήλωναν ότι ο πρώην πρόεδρος είναι ασφαλής, ωστόσο φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά προς το παρόν δεν έχει εξακριβωθεί αν είναι γνήσιες, δείχνουν νεκρό τον Σάλεχ.

Οι δυνάμεις του πρώην προέδρου Σάλεχ, είχαν από το 2015 συμμαχήσει με το σιιτικό φιλοϊρανικό κίνημα των Χούτι, εναντίον του στρατιωτικού συνασπισμού του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία και ο οποίος επενέβη στην Υεμένη για να υποστηρίξει τον διάδοχο του Σάλεχ, τον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

Εντούτοις, ο τέως πρόεδρος της Υεμένης, δήλωσε το Σάββατο ανοιχτός σε συνομιλίες με τη Σαουδική Αραβία αν η τελευταία άρει τον αποκλεισμό που επιβάλλει στη Υεμένη, κάτι που οι σιίτες αντάρτες εξέλαβαν ως προδοσία, με συνέπεια να υπάρξει ανοιχτή σύγκρουση με ανταλλαγές πυρών κατά των υποστηρικτών του Σάλεχ και των Χούτι.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!