26Απρίλιος2018

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Κόσμος | Πλιάτσικο, καταστροφές & φωτιές στο Αφρίν, μετά την κατάληψη από Τούρκους [εικόνες & βίντεο]

Διεθνή θέματα - Άμεση Ενημέρωση με Ειδήσεις από όλο τον Κόσμο

Πλιάτσικο, καταστροφές & φωτιές στο Αφρίν, μετά την κατάληψη από Τούρκους [εικόνες & βίντεο]

Πλιάτσικο, καταστροφές & φωτιές στο Αφρίν, μετά την κατάληψη από Τούρκους [εικόνες & βίντεο]

Σε άγριο πλιάτσικο επιδόθηκαν

οι Σύροι αντάρτες που κατέλαβαν την Αφρίν με τη στήριξη των τουρκικών δυνάμεων, όπως μεταδίδουν ανταποκριτές από την πόλη στη βόρεια Συρία.

Οι αντάρτες εισέβαλαν σε καταστήματα, εστιατόρια και σπίτια και λεηλάτησαν ότι βρήκαν μπροστά τους, από τρόφιμα και ηλεκτρονικό εξοπλισμό μέχρι κοβέρτες και άλλα αγαθά. Στη συνέχεια τοποθέτησαν τη λεία τους σε αυτοκίνητα και μικρά φορτηγά και έφυγαν από την πόλη, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες του AFP

ap 18073589058339 iefimerida

ap 18077393080203 iefimerida 0

rebels 708

Την πληροφορία επιβεβαιώνει και το αντικαθεστωτικό Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με το οποίο οι σύμμαχοι της Άγκυρας «έχουν αρχίσει να λαφυραγωγούν ιδιωτικές περιουσίες, καταστήματα και πολιτικο-στρατιωτικές εγκαταστάσεις». Κάτοικος της Αφρίν είπε νωρίτερα ότι είχε δει τους συνεργαζόμενους με τους Τούρκους μαχητές να εισβάλουν σε καταστήματα για να λεηλατήσουν ό,τι υπήρχε μέσα, ενώ άλλοι έκλεβαν αυτοκίνητα σταθμευμένα στους δρόμους. Ορισμένοι αντάρτες, μάλιστα, πυρπόλησαν καταστήματα που πουλούσαν αλκοολούχα ποτά.

Χαρακτηριστικές και οι εικόνες της δημοσιογράφου Jennn Moussa:

Τούρκοι στρατιώτες και σύμμαχοί τους γκρέμισαν το άγαλμα του Κούρδου σιδηρουργού Κάβα, σύμβολο αντίστασης κατά της καταπίεσης, ενώ πυροβολούσαν στον αέρα για να γιορτάσουν την κατάληψη του κουρδικού θυλάκου.

Οι περισσότεροι από τους 350.000 κατοίκους της πόλης την έχουν εγκαταλείψει, ενώ το ποτάμι της προσφυγιάς συνεχίστηκε και τα τελευταία 24ωρα προς τα νότια, σε εδάφη που εξακολουθούν να ελέγχουν οι κουρδικές πολιτοφυλακές ή το συριακό καθεστώς. Κάποιοι είπαν ότι οι Κούρδοι φάνηκε να αποχώρησαν χωρίς να δώσουν μάχη, αλλά οι κουρδικές αρχές ορκίστηκαν να ανακαταλάβουν την πόλη, ένα από τα τρία ημιαυτόνομα κουρδικά «καντόνια» στη βόρεια Συρία.

Το Συριακό Παρατήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λέει ότι σκοτώθηκαν πάνω από 280 άμαχοι, 1.500 Κούρδοι μαχητές και πάνω από 400 Σύροι αντάρτες από την έναρξη της τουρκικής επιχείρησης. Η Άγκυρα θρηνεί δεκάδες απώλειες -επισήμως 46.

(Φωτογραφίες: ΑΡ) | iefimerida.gr

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!