21Ιανουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Κόσμος | Γερμανία: Ατομικά τεστ αυτοδιάγνωσης του ιού HIV από τα φαρμακεία

Διεθνή θέματα - Άμεση Ενημέρωση με Ειδήσεις από όλο τον Κόσμο

Γερμανία: Ατομικά τεστ αυτοδιάγνωσης του ιού HIV από τα φαρμακεία

Γερμανία: Ατομικά τεστ αυτοδιάγνωσης του ιού HIV από τα φαρμακεία

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές , υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 88.000 άνθρωποι στη Γερμανία ζουν με τον ιό HIV

«Τεστ αυτοδιάγνωσης» του ιού HIV προτίθεται να διαθέσει το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η μετάδωσή του, μέσω της ταχύτερης διάγνωσης του ιού. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας Γενς Σπαν το τεστ ανίχνευσης του αντισώματος του ιού της Ανθρώπινης Ανοσοανεπάρκειας (HIV) θα συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας της Γερμανίας, καθώς στην Ομοσπονδία υπολογίζεται από τις αρμόδιες αρχές ότι περίπου 13.000 είναι φορείς του ιού χωρίς να το γνωρίζουν.

Προς το παρόν οι Γερμανοί που επιθυμούν να εξεταστούν για τον ιό HIV πρέπει να απευθυνθούν σε ιατρούς, νοσοκομεία και ειδικά αιματολογικά κέντρα, κάτι που αρκετοί άνθρωποι αποφεύγουννα πράξουν υπό τον φόβο του κοινωνικού στιγματισμού.

Σύμφωνα με το σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης, κάθε πολίτης που υποπτεύεται πως ενδέχεται να είναι φορέας του ιού, θα μπορεί να αγοράζει το ατομικό«τεστ αυτοδιάγνωσης» και να μάθει το αποτέλεσμα άμεσα.

Στην Αυστρία αντίστοιχα ατομικά τέστ κυκλοφορούν ήδη στα φαρμακεία εδώ και μερικούς μήνες και μπορούν να εντοπίσουν τη λοίμωξη μόλις 12 εβδομάδες μετά την εμφάνισή της.

Αν ένας φορέας δεν δεχθεί θεραπεία, ο ιός HIV ενδέχεται να μετατραπεί σε AIDS. Ωστόσο, η σύγχρονη αντιρετροϊκή θεραπεία είναι πολύ εξελιγμένη ώστε πλέον οι φορείς του ιού να έχουν μια σχετικά φυσιολογική ζωή και κανονικό προσδόκιμο ζωής.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 88.000 άνθρωποι στη Γερμανία ζουν με τον ιό HIV. protothema.gr

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!