26Μάιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Κόσμος | Νέα πρόκληση Ζάεφ: Όλοι αναγνωρίζουν ότι υπάρχει ένας «μακεδονικός» λαός και μία «μακεδονική» γλώσσα

Διεθνή θέματα - Άμεση Ενημέρωση με Ειδήσεις από όλο τον Κόσμο

Νέα πρόκληση Ζάεφ: Όλοι αναγνωρίζουν ότι υπάρχει ένας «μακεδονικός» λαός και μία «μακεδονική» γλώσσα

Έκκληση για συμμετοχή

στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου "υπέρ της ευρωπαϊκής Μακεδονίας", απηύθυνε στους πολίτες της πΓΔΜ, για άλλη μια φορά ο Ζόραν Ζάεφ, μέσω twitter.

Τόσο ο Μάικ Πενς όσο και ο Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσαν ότι έχουμε ένα κράτος, έναν «μακεδονικό» λαό και μια «μακεδονική γλώσσα» που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο".

«Μην μείνετε στο σπίτι σας. Στις 30 Σεπτεμβρίου ψηφίζουμε και γράφουμε ιστορία», έγραψε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός στην ανάρτησή του μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, αλλά και μετά το μήνυμα στήριξης του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Γάλλος πρόεδρος έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τους πολίτες της ΠΓΔΜ τονίζοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών διασφαλίζει την πρόοδο και την προετοιμασία της χώρας για το μέλλον.

«Αυτή η συμφωνία περίμενε 27 χρόνια. Αυτή η συμφωνία επετεύχθη χάρις στο θάρρος των δικών σας και των Ελλήνων ηγετών. Γι’ αυτό την υποστηρίζω. Απόλυτα! Ισχυρά. Πιστεύω ότι έχει κεντρική θέση στα σχέδια για το μέλλον της χώρας. Είναι, όμως, και η ουσία των φιλοδοξιών της νεολαίας σας και αυτών που μπορούμε να πετύχουμε μαζί τα επόμενα χρόνια», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Προσθέτει δε ότι οι ψηφοφόροι στην πΓΔΜ θα πρέπει τελικά να αποφασίσουν μόνοι τους αν θα αλλάξει ή όχι το σύνταγμα, με στόχο την επικύρωση της συμφωνίας ώστε το όνομα της χώρας να είναι «Βόρεια Μακεδονία».

ΠΗΓΗ: enikos.gr | real.gr

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!