24Αύγουστος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Κόσμος | Νέος συναγερμός στη Βρετανία: Έκλεισε για μία ώρα το Χίθροου λόγω drone

Διεθνή θέματα - Άμεση Ενημέρωση με Ειδήσεις από όλο τον Κόσμο

Νέος συναγερμός στη Βρετανία: Έκλεισε για μία ώρα το Χίθροου λόγω drone

Λίγες εβδομάδες μετά το χάος που επικράτησε στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Λονδίνου, το Γκάτγουικ λόγω drone
Προσωρινό μπλόκο στις αναχωρήσεις αεροσκαφών προς κάθε κατεύθυνση αποφάσισε η διοίκηση του αεροδρομίου Χίθροου. Όπως ανακοίνωσε το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Λονδίνου, υπήρξαν αναφορές για εμφάνιση drone, με συνέπεια να σημάνει συναγερμός και να ειδοποιηθούν οι ειδικές μονάδες.

Η εκπρόσωπος του βρετανικού αεροδρομίου δήλωσε ότι η διοίκηση εργάζεται με την αστυνομία και τις ειδικές υπηρεσίες, προκειμένου να υπάρξει λύση το συντομότερο δυνατό και να μην επεκταθεί η ταλαιπωρία χιλιάδων ταξιδιωτών.

Σχεδόν μία ώρα μετά, δόθηκε εντολή από τη διοίκηση του αεροδρομίου να επανέλθει στην κανονική ροή του το πρόγραμμα αναχωρήσεων, καθώς και να δοθεί μία σειρά στις πτήσεις που αναμένουν το «πράσινο φως» για την προσγείωσή τους. Ο έλεγχος της αστυνομίας ολοκληρώθηκε και θεωρήθηκε ασφαλές να συνεχιστούν οι πτήσεις κανονικά.

Το νέο αυτό περιστατικό καταγράφηκε λίγες μόλις εβδομάδες μετά το χάος που επικράτησε στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Λονδίνου, το Γκάτγουικ, επίσης λόγω εμφάνισης drone στον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης.

Ενώ τα αεροσκάφη στο Χίθροου παρέμεναν καθηλωμένα στο έδαφος, δεκάδες άλλες πτήσεις υποχρεώθηκαν να κάνουν κύκλους πάνω από το μεγάλο αεροδρόμιο του Λονδίνου, όπως φαίνεται και στο οπτικό από το 

Η Μητροπολιτική Αστυνομία επιβεβαίωσε την επιχείρηση, αναφέροντας ότι ξεκίνησε αμέσως η έρευνα για τον εντοπισμό του drone και του χειριστή του. Ενδεχομένως, ωστόσο, να μην ήταν drone, αλλά κάποιο φως που προκάλεσε σύγχυση.

Εκτός από τα αεροσκάφη που έκαναν κύκλους πάνω από το Χίθροου, πολλοί επιβάτες ήταν εγκλωβισμένοι μέσα στα αεροπλάνα που ήταν έτοιμα για απογείωση. Χαρακτηριστικό είναι το tweet ενός εξ αυτών, ο οποίος... καταριέται την τύχη του, γράφοντας πως η απαγόρευση πτήσεων δόθηκε λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση της δικής του πτήσης.

Ο ίδιος «αποκάλυψε» πρώτος την άρση του συναγερμού, γράφοντας πως μετά μία ώρα αναβολή, η πτήση του ξεκίνησε για τον διάδρομο απογείωσης...

protothema.gr

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!