23Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Lifestyle | Μικρή Ακαδημία: Σήμερα η προβολή του ντοκιμαντέρ "20.000 Μέρες στη Γη" στο Cine Cinema Αμαλιάδας

Lifestyle ειδήσεις και παρασκήνια για την ελληνική και διεθνή σόουμπιζ

Μικρή Ακαδημία: Σήμερα η προβολή του ντοκιμαντέρ "20.000 Μέρες στη Γη" στο Cine Cinema Αμαλιάδας

Μικρή Ακαδημία: Σήμερα η προβολή του ντοκιμαντέρ "20.000 Μέρες στη Γη" στο Cine Cinema Αμαλιάδας

Η Μικρή Ακαδημία συνεχίζει τη δράση Βραδιές Ντοκιμαντέρ στο Cine Cinema με την προβολή του ντοκιμαντέρ "20.000 Μέρες στη Γη".

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 21 Απριλίου στις 21:45 στο Cine Cinema στην Αμαλιάδα.

............................................................................................................

20,000 Days on Earth | Iain Forsyth, Jane Pollard | 2014 | 97' | UK

Ο διάσημος μουσικός και συγγραφέας Νικ Κέιβ αποφασίζει να γιορτάσει τις 20 χιλιάδες ημέρες που βρίσκεται στον πλανήτη Γη με έναν δικό του ξεχωριστό τρόπο. Σε μια μίξη ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, παρακολουθούμε ένα 24ωρο από τη ζωή του, σε ένα φιλμ που εξετάζει τι είναι αυτό που μας κάνει να είμαστε αυτό που είμαστε, αλλά και τι είναι αυτό που δίνει την ώθηση σε ένα δημιουργικό πνεύμα.

.........................................................................................................

Οι Βραδιές Ντοκιμαντέρ φιλοξενούνται κάθε 2η Τρίτη του μήνα στο Cine Cinema (σε περίπτωση αναβολής, αλλαγής μέρας θα υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση) ώστε να καταφέρουμε να προσεγγίσουμε με σταθερά ραντεβού σημαντικά ζητήματα.

Όσοι έχουν ενδιαφέρον να συμμετέχουν πιο ενεργά στη δράση «Βραδιές Ντοκιμαντέρ» (καθορισμός θεματικών ενοτήτων, επιλογή ντοκιμαντέρ, προλόγηση ντοκιμαντέρ, συντονισμός συζήτησης, θέματα επικοινωνίας, κλπ.) μπορούν να στείλουν mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα «Συμμετοχή στις Βραδιές Ντοκιμαντέρ».


Είσοδος ελεύθερη

............................................................................................................

Μετά την προβολή, ανάλογα με τη διάθεση των θεατών, μπορεί να ακολουθήσει συζήτηση, την οποία συντονίζει η Κινηματογραφική Ομάδα της Μικρής Ακαδημίας.

Ευχαριστούμε θερμά τo Cine Cinema για τη φιλοξενία των Βραδιών Ντοκιμαντέρ.

.............................................................................................................

Οι Βραδιές Ντοκιμαντέρ είναι μια δράση που υλοποιήθηκε στην Αμαλιάδα από το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών. Η δράση αυτή είχε ως στόχο την ανάδειξη σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία μέσα από τις ματιές Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών αλλά και την διάδοση του ντοκιμαντέρ ως είδους κινηματογραφικής αφήγησης. Επίσης επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί ένα υγιές περιβάλλον ανταλλαγής απόψεων και συζητήσεων μετά την ολοκλήρωση της κάθε προβολής.

Επίσης η Κινηματογραφική Ομάδα του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών ξεκίνησε μια προσπάθειά της για εξεύρεση ελληνικών ντοκιμαντέρ έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και στο εγχώριο πλούσιο υλικό. Προς αυτή την κατεύθυνση έγιναν επαφές μας με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (http://hellasdoc.wordpress.com/) και με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (http://www.gfc.gr/).

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!