24Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Lifestyle | Σάκης Ρουβάς: Αποθεώθηκε από 15.000 άτομα στο Άξιον Εστί! Πως ευχαρίστησε τον κόσμο!

Lifestyle ειδήσεις και παρασκήνια για την ελληνική και διεθνή σόουμπιζ

Σάκης Ρουβάς: Αποθεώθηκε από 15.000 άτομα στο Άξιον Εστί! Πως ευχαρίστησε τον κόσμο!

Σάκης Ρουβάς: Αποθεώθηκε από 15.000 άτομα στο Άξιον Εστί! Πως ευχαρίστησε τον κόσμο!

"Βούλιαξε" χθες η Νέα Σμύρνη, αφου 15.000 άτομα έσπευσαν για να ακούσουν τον Σάκη Ρουβά να τραγουδάει Μίκη Θεοδωράκη και Οδυσσέα Ελύτη.

Η πολυσυζητημένη συναυλία του Δήμου Νέας Σμύρνης για τα 90 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου μας συνθέτη, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ο Σάκης Ρουβάς καταχειροκροτήθηκε για την ερμηνεία του από χιλιάδες κόσμου, όπως αναφέρει το tlife.gr.

Η πλατεία της Νέας Σμύρνης είχε αρχίσει να γεμίζει από πολύ νωρίς και μετά τις 9 έγινε το αδιαχώρητο.

Ο Σάκης Ρουβάς ερμήνευσε με τον καλύτερο τρόπο το Άξιον Εστί, ενώ μετά τη συναυλία ευχαρίστηκε τον κόσμο μέσα από το προσωπικά του social media με τα εξής λόγια:

"Σήμερα βίωσα μια κορυφαία στιγμή στην καλλιτεχνική μου πορεία! Ευχαριστώ πολύ τις δεκάδες χιλιάδες κόσμου που ήρθαν στην Κεντρική Πλατεία της Νέας Σμύρνης και μας στήριξε με την παρουσία του. Είμαι συγκινημένος με την αποδοχή και ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να ερμηνεύσω το Άξιον Εστί! Μόνο ταπεινός μπορεί να είναι κανείς μπροστά στο μεγαλειώδες μουσικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη! Γιορτάζουμε τα 90 χρόνια από την γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, που η αθάνατη μουσική του είναι ένα οικουμενικό σύμβολο της συλλογικής μνήμης του Ελληνισμού! Η σημερινή συναυλία είναι ένα δώρο εκείνου προς εμάς. Τον ευχαριστώ! Ευχαριστώ επίσης και τον κόσμο για την ανταπόκρισή του, το Δήμο της Νέας Σμύρνης, το Βαγγέλη Χατζατουριάν και τον μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη.
Ήταν μια τεράστια πρόκληση για μένα και το χειροκρότημα που δέχτηκα δικαίωσε την προσπάθειά μας. Σας ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου!"

Ο Σάκης ερμήνευσε το ρόλο του λαϊκού τραγουδιστή, ενώ στο ρόλο του ψάλτη ήταν ο βαρύτονος Κώστας Ραφαηλίδης. Aφηγητής ήταν ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος. Συμμετείχαν επίσης, η χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ σε μουσική διδασκαλία του Κωστή Κωνσταντάρα και η Orchestra Mobile με μουσική διεύθυνση από τον Θεόδωρο Ορφανίδη.

Διάβασε τον χαιρετισμό του Μίκη Θεοδωράκη για τη συναυλία

" Η σύνθεση του “ ‘ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” έγινε εδώ στην Νέα Σμύρνη, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 39, ανάμεσα στα 1961 και 1963. Χρειάστηκαν 52 ολόκληρα χρόνια για να φτάσει από εκείνον τον απλό δρόμο στην κεντρική Πλατεία την Νέας Σμύρνης. Θεωρώ ότι με τα στάνταρ της χώρας μας, ιδιαίτερα σε σχέση με την μουσική, είναι απολύτως ικανοποιητικό το χρονικό διάστημα...
΄Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, η χαρά μου για την σημερινή συναυλία είναι διπλή. Χαρά του συνθέτη και χαρά του Δημότη Νέας Σμύρνης.
Γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω, κατ’ αρχήν τον δήμαρχο Νέας Σμύρνης κ. Σταύρο Τζουλάκη, τον Αντιδήμαρχο που είχε την ευθύνη της οργάνωσης κ. Βαγγέλη Χατζατουριάν και το Δημοτικό συμβούλιο της Νέας Σμύρνης για την τιμή που μου κάνουν να γιορτάσουν τα 90μου χρόνια και στη συνέχεια να ευχαριστήσω τους μουσικούς, τους χορωδούς και τον διευθυντή τους Κωστή Κωνσταντάρα, τον Μαέστρο κ. Θεόδωρο Ορφανίδη, φυσικά τους τρεις σολίστ κ.κ Κώστα Ραφαηλίδη, Σάκη Ρουβά και Γιώργο Γιαννόπουλο, καθώς και όλους εσάς που με τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας.

Σας ευχαριστώ
Αθήνα, 2 Μαϊου 2015
Μίκης Θεοδωράκης"

 

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!