22Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Lifestyle | Μικρή Ακαδημία: Αύριο η προβολή του ντοκιμαντέρ "Religulous" στο Cine Cinema Αμαλιάδας

Lifestyle ειδήσεις και παρασκήνια για την ελληνική και διεθνή σόουμπιζ

Μικρή Ακαδημία: Αύριο η προβολή του ντοκιμαντέρ "Religulous" στο Cine Cinema Αμαλιάδας

Μικρή Ακαδημία: Αύριο η προβολή του ντοκιμαντέρ "Religulous" στο Cine Cinema Αμαλιάδας

Η Μικρή Ακαδημία συνεχίζει τη δράση Βραδιές Ντοκιμαντέρ στο Cine Cinema με την προβολή του ντοκιμαντέρ "Religulous".

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 12 Μαΐου στις 21:45 στο Cine Cinema στην Αμαλιάδα.

............................................................................................................

Religulous | Bill Maher | 2008 | 90' | USA

Το Religulous (ΠΙΣΤΕΥΕ... ΚΑΙ ΓΕΛΑ) ακολουθεί τον κωμικό Μπιλ Μάερ (Real Time with Bill Maher, Politically Incorrect) στο ταξίδι του σε διάφορους θρησκευτικούς τόπους ανά τον κόσμο όπου συζητά με πλειάδα πιστών για τον Θεό και τη θρησκεία. Γνωστός για τις δαιμόνιες αναλυτικές του ικανότητες και την εμμονή του να μην χαρίζεται σε κανέναν, ο Μάερ αντιμετωπίζει με την χαρακτηριστική ειλικρίνειά του και το ανευλαβές πνεύμα του το θέμα της πίστης, οδηγώντας μας σε ένα επεισοδιακό και προκλητικό πνευματικό ταξίδι. Τη σκηνοθεσία του Religulous (ΠΙΣΤΕΥΕ... ΚΑΙ ΓΕΛΑ) υπογράφει ο Λάρι Τσαρλς (BORAT: CULTURAL LEARNINGS OF AMERICA FOR MAKE BENEFIT GLORIOUS NATION OF KAZAKHSTAN, και Curb Your Enthusiasm του HBO). Η ταινία αποτελεί το πρώτο κινηματογραφικό εγχείρημά του μετά το BORAT που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και διακρίσεις.

.........................................................................................................

Οι Βραδιές Ντοκιμαντέρ φιλοξενούνται κάθε 2η Τρίτη του μήνα στο Cine Cinema (σε περίπτωση αναβολής, αλλαγής μέρας θα υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση) ώστε να καταφέρουμε να προσεγγίσουμε με σταθερά ραντεβού σημαντικά ζητήματα.

Όσοι έχουν ενδιαφέρον να συμμετέχουν πιο ενεργά στη δράση «Βραδιές Ντοκιμαντέρ» (καθορισμός θεματικών ενοτήτων, επιλογή ντοκιμαντέρ, προλόγηση ντοκιμαντέρ, συντονισμός συζήτησης, θέματα επικοινωνίας, κλπ.) μπορούν να στείλουν mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα «Συμμετοχή στις Βραδιές Ντοκιμαντέρ».


Είσοδος ελεύθερη

............................................................................................................

Μετά την προβολή, ανάλογα με τη διάθεση των θεατών, μπορεί να ακολουθήσει συζήτηση, την οποία συντονίζει η Κινηματογραφική Ομάδα της Μικρής Ακαδημίας.

Ευχαριστούμε θερμά τo Cine Cinema για τη φιλοξενία των Βραδιών Ντοκιμαντέρ.

.............................................................................................................

Οι Βραδιές Ντοκιμαντέρ είναι μια δράση που υλοποιήθηκε στην Αμαλιάδα από το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών. Η δράση αυτή είχε ως στόχο την ανάδειξη σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία μέσα από τις ματιές Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών αλλά και την διάδοση του ντοκιμαντέρ ως είδους κινηματογραφικής αφήγησης. Επίσης επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί ένα υγιές περιβάλλον ανταλλαγής απόψεων και συζητήσεων μετά την ολοκλήρωση της κάθε προβολής.

Επίσης η Κινηματογραφική Ομάδα του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών ξεκίνησε μια προσπάθειά της για εξεύρεση ελληνικών ντοκιμαντέρ έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και στο εγχώριο πλούσιο υλικό. Προς αυτή την κατεύθυνση έγιναν επαφές μας με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (http://hellasdoc.wordpress.com/) και με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (http://www.gfc.gr/).

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!