23Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Lifestyle | Έρχεται σε λίγες μέρες η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Αμαλιάδα

Lifestyle ειδήσεις και παρασκήνια για την ελληνική και διεθνή σόουμπιζ

Έρχεται σε λίγες μέρες η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Αμαλιάδα

Έρχεται σε λίγες μέρες η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Αμαλιάδα

Το 2015, οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής συμπίπτουν με τα 20 χρόνια από την υπογραφή της χάρτας της Βουδαπέστης, η οποία δημιούργησε το δίκτυο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.

Συμπίπτουν όμως επίσης με τα 30 χρόνια του θεσμού της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, που ξεκίνησε από την Αθήνα το 1985, με πρωτοβουλία της τότε υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη.

Ο φετινός σχεδιασμός εμπνεύστηκε από το όραμα της Μελίνας Μερκούρης και τους τόσο επίκαιρους λόγους που γέννησαν το θεσμό των Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Πρωτευουσών, όταν ήδη το 1983 είχε αναφέρει ότι «η Ευρώπη χρειάζεται ψυχή» και όπως είχε τόνισε η ίδια, «μόνο ο πολιτισμός μπορεί να τη προσφέρει».

Οι φετινές πανελλαδικές εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2015 τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, είναι αφιερωμένες στην Μελίνα Μερκούρη και στην Ευρώπη του Πολιτισμού.
Παρότι η εποχή που ζούμε είναι αρκετά φορτισμένη με αμφιβολίες, η πλώρη είναι στραμμένη προς την οδό της ενότητας, την οδό της αρμονίας, της προσφοράς και των αξιών που μας συνδιαμορφώνουν και για αυτούς τους λόγους, το όραμα της Μελίνας στάθηκε αφορμή για να αντλήσουμε επιπλέον έμπνευση για το φετινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Η 21η Ιουνίου αναμένεται γεμάτη μελωδίες, συναισθήματα, ήχους παραδοσιακούς και σύγχρονους, για να φέρει στο προσκήνιο τον τεράστιο πολιτιστικό μας πλούτο, σε κάθε γωνιά, σε κάθε πλατεία, πάρκο και πεζόδρομο της χώρας.

Το σίγουρο είναι ότι όπως και σε όλη την υφήλιο, οι έλληνες καλλιτέχνες ετοιμάζονται, τα όργανα κουρδίζονται, οι χώροι στολίζονται και από την Τρίτη 16/06 έως την Κυριακή 21/06, θα μπορέσετε σίγουρα να τους απολαύσετε όπως πάντα, με ελεύθερη είσοδο παντού!

Έως τότε, μείνετε συντονισμένοι!

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στην Αμαλιάδα:

FB-cover-2015-2

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!