23Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Lifestyle | 3ο Port Festival: Καλλιτεχνικά Εργαστήρια από τους "ΗλειοΤέχνες"

Lifestyle ειδήσεις και παρασκήνια για την ελληνική και διεθνή σόουμπιζ

3ο Port Festival: Καλλιτεχνικά Εργαστήρια από τους "ΗλειοΤέχνες"

3ο Port Festival: Καλλιτεχνικά Εργαστήρια από τους "ΗλειοΤέχνες"

Εργαστήρια από τους «ΗλειοΤέχνες»-Δηλώστε συμμετοχή έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου

Ο Πολιτιστικός & Καλλιτεχνικός Σύλλογος Ν. Ηλείας «ΗλειοΤέχνες» μοιράζεται τα μυστικά του με το κοινό του Port Festival μέσα από τα ακόλουθα τέσσερα καλλιτεχνικά εργαστήρια:

Εργαστήρι κατασκευής κοσμήματος (τεχνική macramé)

Tο να κατασκευάσεις ένα κόσμημα είναι κάτι απλό, αρκεί να το τολμήσεις! Το Σάββατο 1η Αυγούστου στις 7:30 μ.μ., θα σας δοθεί η ευκαιρία να εκδηλώσετε το δημιουργικό κομμάτι του εαυτού σας, μέσα από τη συμμετοχή σας στο εργαστήρι κατασκευής κοσμήματος από τη Μαντώ Γρηγοροπούλου. Θα χρησιμοποιηθούν κηροκλωστές για να δημιουργήσουμε βραχιόλια (χεριού ή ποδιού) με την τεχνική του macramé. Τα υλικά (κηροκλωστές, μεταλλικά στοιχεία, ξύλινες χάντρες, ψαλίδια κ.α.) θα παρέχονται από το εργαστήρι. Δεν απαιτούνται προηγούμενες γνώσεις. Στόχος: Να φύγουν όλοι οι συμμετέχοντες με τουλάχιστον ένα ολοκληρωμένο βραχιόλι (είτε χεριού, είτε ποδιού). (Σύνολο: 15 παιδιά ή ενήλικες). Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο: 6983471041.

Εργαστήρι «Η μπλούζα που έγινε τσαντάκι»

Μια μεταμόρφωση που δεν φαντάζεστε πολύ εύκολα ότι μπορεί να γίνει, ή μήπως δεν φαντάζεστε ότι μπορεί να γίνει πολύ εύκολα; Η απάντηση θα δοθεί το Σάββατο 1 Αυγούστου στις 7:30 μ.μ., από την Εύα Δαφνερού. Ένα δημιουργικό και αρκετά χρηστικό εργαστήρι που θα μας βοηθήσει να διώξουμε εντελώς απ τη ζωή μας την πλαστική και τη χάρτινη σακούλα και στη θέση τους να βάλουμε μια όμορφη υφασμάτινη και πάνω απ' όλα χειροποίητη τσάντα! Υλικά: Μικρές-μεγάλες, κοντές-μακριές, στενές-φαρδιές, παλιές μπλούζες, κορδελίτσες, κουμπάκια και ψαλίδια! Μαγικό συστατικό: Όρεξη! (Σύνολο: 15 παιδιά ή ενήλικες). Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο: 6970583084.

Εργαστήρι κατασκευής κοσμήματος (με ύφασμα)

Τη δεύτερη μέρα του Port, Κυριακή 2 Αυγούστου στις 7:30 μ.μ., ανακυκλώνουμε και δημιουργούμε υπό την καθοδήγηση της Ντίνας Αρχοντοπούλου. Υπάρχουν πολλές τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τα δικά σας χειροποίητα κοσμήματα. Όποιο υλικό και αν φανταστείτε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, αρκεί να έχετε την κατάλληλη ιδέα. Ψάχνοντας στην ντουλάπα όλο και κάποιο φόρεμα ή μπλούζα θα έχουμε βαρεθεί. Ε, λοιπόν ήρθε η ώρα να τα ανακυκλώσουμε και να τα μετατρέψουμε σε ένα καταπληκτικό κολιέ ή βραχιόλι. Το αποτέλεσμα πάντα παραμένει συναρπαστικό, γιατί είναι δημιουργία μας και θα είναι μοναδική. (Σύνολο: 15 παιδιά ή ενήλικες). Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο: 6976800402.

Εργαστήρι παρασκευής σαπουνιού

Λουλούδια, καρδιές, χρώματα και αρώματα θα είναι αυτά που θα πάρετε μαζί σας ολοκληρώνοντας το σεμινάριο για την κατασκευή σαπουνιών γλυκερίνης που παραδίδει η Μαρία Παπαδοπούλου, την Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 7:30 μ.μ. Με απλές συνταγές και απλά βήματα θα παρασκευάσετε σαπούνια σε διάφορα χρώματα και αρώματα. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίσετε τα υλικά και θα δείτε αν το σαπούνι είναι για σας η τέχνη που σας ταιριάζει. (Σύνολο: 15 ενήλικες). Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο: 6932449032.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!