23Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Lifestyle | Πύργος: Παρουσιάστηκε στο Επαρχείο το βιβλίο του Πέτρου Σπίνου "Αλλότριες Προσευχές"

Lifestyle ειδήσεις και παρασκήνια για την ελληνική και διεθνή σόουμπιζ

Πύργος: Παρουσιάστηκε στο Επαρχείο το βιβλίο του Πέτρου Σπίνου "Αλλότριες Προσευχές"

Πύργος: Παρουσιάστηκε στο Επαρχείο το βιβλίο του Πέτρου Σπίνου "Αλλότριες Προσευχές"

Οι Πρότυπες Εκδόσεις «Πηγή» παρουσίασαν την Τρίτη 18 Αυγούστου 2015 και ώρα 9:00 το βράδυ,

στο Επαρχείο Πύργου το βιβλίο «Αλλότριες Προσευχές» του Πέτρου Σπίνου

Ομιλητές ήταν οι κα.Αντωνία Χριστούλα, Δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη, ο κ.Ανδρέας Καπογιάννης, Δημοσιογράφος και Εκδότης της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» του Πύργου αλλά και ο κ. Μανιάτης Μιχάλης, Εκδότης της Εφημερίδας «ΠΡΩΤΗ».

Την παρουσίαση του βιβλίου συντόνισε η δημοσιογράφος της εφημ. «ΠΑΤΡΙΣ» Νάνσυ Σπυροπούλου, η οποία δήλωσε:

"Μπορεί το αρχικό μας ραντεβού να έιχε προγραμματιστεί για τις 7 Ιουλίου, όμως οι πολιτικές εξελίξεις μας άλλαξαν λίγο τα σχέδια.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η ποιητική συλλογή "Αλλότριες Προσευχές" αποτυπώνει και παρουσιάζει σκέψεις και ανησυχίες των νεανικών χρόνων του Πέτρου Σπίνου.
Ήταν μόλις 17 ετών όταν έγραψε το πρώτο του ποίημα και 23 όταν έγραψε το τελευταίο.
Κάτι που δεν μπορεί να φανταστεί κανείς αν δεν τον γνωρίζει, διαβάζοντάς τα συμπεραίνει ότι αυτά τα ποιήματα αποτελούν απόσταγμα εμπειριών μιας ολόκληρης ζωής γεμάτης με συναισθήματα, ταξίδια της ψυχής και του νου, και όχι σκέψεις ενός νεαρού άνδρα. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αυτά τα ποιήματα βρίσκονταν ξεχασμένα μέσα σε σκονισμένα παλιά τετράδια, σε μουτζουρωμένες κόλλες και σε τελευταίες σελίδες σχολικών και πανεπιστημιακών βιβλίων. Η πρόσφατη αναζήτησή τους γέννησε αμέσως την επιθυμία της έντυπης καταγραφής και συγχρόνως της εξωτερίκευσης μιας διαφορετικής εικόνας, πέραν της επαγγελματικής που όλοι γνωρίζουμε. Η ποιητική συλλογή που κρατάτε στα χέρια σας περιλαμβάνει 47 ποιήματα γεμάτα συναίσθημα, πόνο, θλίψη, αγάπη, έρωτα, όνειρα και ελπίδα.
Σε κάποια από αυτά δεν αποκλείεται να βρείτε τον εαυτό σας."


Για όσους δεν γνωρίζουν καλά τον Πέτρο Σπίνο:

Ο Πέτρος Σπίνος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978 και έζησε τα παιδικά του χρόνια στον Πύργο Ηλείας. Σπούδασε Οδοντιατρική και ειδικεύθηκε στη Χειρουργική Στόματος – Εμφυτευματολογία και Ακτινολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει πραγματοποιήσει πληθώρα ανακοινώσεων σε οδοντιατρικά συνέδρια, καθώς και επιστημονικές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Στο παρελθόν έχει βραβευθεί από την Ελληνική Επιτροπή Ευρωπαϊκής Ημέρας στα πλαίσια του 36ου Ευρωπαϊκού διαγωνισμού για τις σκιτσογραφικές του εργασίες. Επί σειρά ετών εργάσθηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός (ΑBC FM) και ως σκιτσογράφος στην καθημερινή εφημερίδα «Πατρίς» ενώ το 1998 συμμετείχε ως υποψηφιότητα ελληνικής εκπροσώπησης στην 9η Biennale Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου στον τομέα της Λογοτεχνίας.

Από το 2006 είναι επιστημονικός συνεργάτης της Οδοντιατρικής κλινικής του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου «Ανδρέας Παπανδρέου» ενώ σήμερα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο Χειρουργικής Στόματος και Εμφυτευμάτων στον Πύργο Ηλείας όπου και ζει.

Ο κ. Πέτρος Σπίνος δήλωσε αναλυτικά:

Το myilianews.gr εύχεται στον συμπολίτη μας και εξαίρετο επιστήμονα κ.Πέτρο Σπίνο καλή επιτυχία και οι "Αλλότριες Προσευχές" να είναι καλοτάξιδες!

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση:

IMG 0679

IMG 0689

IMG 0695

IMG 0696

IMG 0699

IMG 0716

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!