22Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Lifestyle | Καθήλωσαν το κοινό οι "ΑΧΑΡΝΗΣ" του Αριστοφάνη στο Θέατρο Φλόκα

Lifestyle ειδήσεις και παρασκήνια για την ελληνική και διεθνή σόουμπιζ

Καθήλωσαν το κοινό οι "ΑΧΑΡΝΗΣ" του Αριστοφάνη στο Θέατρο Φλόκα

Καθήλωσαν το κοινό οι "ΑΧΑΡΝΗΣ" του Αριστοφάνη στο Θέατρο Φλόκα

Η πολιτική κωμωδία του Αριστοφάνη, «Αχαρνής», παρουσιάστηκε την Παρασκευή 21 Αυγούστου

στο κατάμεστο από κόσμο Θέατρο Φλόκα στην Αρχαία Ολυμπία, μια από τις καλύτερες παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού σε σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία Γιάννη Κακλέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Άρη Σερβετάλη, τον Φάνη Μουρατίδη, τον Λεωνίδα Καλφαγιάννη και τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο κόσμος φανερά συγκινημένος, πραγματικά χάρηκε με την ψυχή του την πολιτική κωμωδία του Αριστοφάνη, η οποία, ακόμα και μετά από 2500 χρόνια μετά παραμένει επίκαιρη. Μια παράσταση που μας άγγιξε και μας καθήλωσε, αφού πραγματικά οι ηθοποιοί της παράστασης έδωσαν όλη τους την ψυχή με σκοπό να μας εντάξουν στο κλίμα, κάτι το οποίο κατάφεραν από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

Λίγα λόγια για το έργο:

Όταν η πολιτική διαφθορά κυριαρχεί, ο Δικαιόπολης (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος) αναλαμβάνει πρωτοβουλία για Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Αξιοκρατία. Ο Γιάννης Κακλέας, απρόβλεπτος πάντα, συνεχίζει τη διερεύνηση της σκηνικής αριστοφανικής φόρμας, με μια πλειάδα εξαιρετικών κωμικών ηθοποιών, σε ένα έργο που υμνεί τα αγαθά της ειρηνικής συνύπαρξης, σαρκάζοντας τους πολεμοκάπηλους.

Οι Αχαρνής το πρώτο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη, έχει όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά του μεγάλου αυτού σατιρικού ποιητή:

Την αιχμηρή καταγγελία για τη διαφθορά του δημόσιου βίου, την αηδία του για τους δημαγωγούς που διαφθείρουν την συνείδηση των πολιτών και πάνω απ΄ όλα την αντίθεση του με την ψύχωση για πόλεμο που κατέλαβε τους Αθηναίους και οδήγησε σε καταστροφή την Αθηναϊκή δημοκρατία.

Ο ποιητής με όχημα την κωμωδία σατιρίζει αμείλικτα την πολεμική παράνοια των συμπολιτών του, κραυγάζοντας την επιθυμία του για Ειρήνη και όλα τα αγαθά που την ορίζουν: Την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο, τη φροντίδα για το κοινό συμφέρον, την τίμια διαχείριση του δημόσιου ταμείου, την πίστη στις ηθικές αξίες, τον σεβασμό και την αγάπη για την φύση και φυσικά τη χαρά για την ζωή και τον Έρωτα.

Κι όταν η Αθηναίοι αρνούνται πεισματικά να κάνουν Ειρήνη τότε ο Δικαιόπολης, ο ήρωας του Αριστοφάνη, αναλαμβάνει ο ίδιος πρωτοβουλία για Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Αξιοκρατία και…. το γλέντι αρχίζει! Γιατί ο πολιτικός Αριστοφάνης έχει κέφια!!!

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Χορογραφία: Αγγελική Τρομπούκη
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ
Φωτογραφίες: Μαριλένα Σταφυλίδου
Γραφιστικός σχεδιασμός: Χριστόφορος Χαραλαμπόπουλος

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ :
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Άρης Σερβετάλης, Φάνης Μουρατίδης, Λεωνίδας Καλφαγιάννης και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

ΠΑΙΖΟΥΝ :
Σωκράτης Πατσίκας, Λάμπρος Κτεναβός, Θάνος Μπίρκος, Γιώργος Κοψιδάς, Αγγελική Τρομπούκη, Κώστας Γαβαλάς, Στέλιος Ιακωβίδης, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Αλέξης Φουσέκης, Αχιλλέας Χαρίσκος, Θανάσης Ζερβόπουλος

ΠΑΡΑΓΩΓΗ : ΦΙΛΟΘΕΑΤΟΝ ΑΕ

Χορηγός Επικοινωνίας: myilianews.gr

Δείτε φωτογραφίες:

IMG 0786

IMG 0807

IMG 0818

IMG 0866

IMG 0873

IMG 0921

IMG 0930

IMG 0971

IMG 0753

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!