17Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Lifestyle | O Καραγκιόζης, εθελοντής στην προστασία της Caretta caretta

Lifestyle ειδήσεις και παρασκήνια για την ελληνική και διεθνή σόουμπιζ

O Καραγκιόζης, εθελοντής στην προστασία της Caretta caretta

O Καραγκιόζης, εθελοντής στην προστασία της Caretta caretta

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πολιτιστικό-περιβαλλοντικό διήμερο εκδηλώσεων (9-10/09)

που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς (Φ.Δ.Υ.Κ.Σ.) στην Μανωλάδα και Βάρδα Ηλείας.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε παρουσίαση προς ενημέρωση-ευαισθητοποίηση από τον περιβαλλοντολόγο κ. Μαμάση Διονύση για τις θαλάσσιες χελώνες Caretta caretta που ωοτοκούν τις αμμώδεις παραλίες του Εθνικού Πάρκου και την προστασία της αναπαραγωγικής δραστηριότητας τους.

Στο δεύτερο μέρος το παραδοσιακό θέατρο σκιών “Χρήστος Πατρινός” για άλλη μια φορά πρωτοτύπησε παρουσιάζοντας στην ξεκαρδιστική παράσταση «Ο Καραγκιόζης εθελοντής στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς» χαρίζοντας άφθονο γέλιο στους θεατές που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Η ειδική αφιερωμένη παράσταση είχε έντονο οικολογικό ενδιαφέρον συνυφασμένη με την περιοχή τονίζοντας στους θεατές την αξία, σημασία και προστασία της θαλάσσιας χελώνας. Ο κ. Πατρινός έδωσε την δυνατότητα πριν την παράσταση στους μικρούς φίλους του Καραγκιόζη να εκφραστούν μπροστά από την σκηνή. Σε όλα τα παιδάκια δόθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια, αυτοκόλλητα και κονκάρδες του Εθνικού Πάρκου καθώς επίσης και pop-corn δίνοντας μια ευχάριστη και γευστική νότα κατά την διάρκεια της παράστασης.

Το διήμερο εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του Υποέργου 3 του ΕΠΠΕΡΑΑ με τίτλο «Ενέργειες Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης-Εθελοντισμός».

P9090084

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!