16Ιανουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Lifestyle | Στην Αμαλιάδα από σήμερα το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Lifestyle ειδήσεις και παρασκήνια για την ελληνική και διεθνή σόουμπιζ

Στην Αμαλιάδα από σήμερα το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Στην Αμαλιάδα από σήμερα το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Το «4o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου»

ανοίγει τις πόρτες του από τις 24 Ιανουαρίου έως 7 Φεβρουαρίου 2018 στην Καλαμάτα. Μέρος του φεστιβάλ θα διεξαχθεί και στην Αμαλιάδα, Σπάρτη, Γύθειο, Αργος και Δημητσάνα.

Όλες οι προβολές, οι παράλληλες εκδηλώσεις και τα σεμινάρια θα είναι και φέτος ελεύθερα για το κοινό. Κάθε χρόνο το φεστιβάλ εμπεριέχει και ένα ειδικό αφιέρωμα με ειδικές προβολές, με έλληνες και ξένους καλεσμένους σκηνοθέτες. Το μεγάλο αφιέρωμα του 4ου διεθνούς φεστιβάλ (2018) είναι «Κινηματογράφος και Υγεία» το οποίο περιλαμβάνει προβολές, θεατρικά δρώμενα, διημερίδα με συμμετοχή ειδικών και δημιουργών, και εικαστική έκθεση.

Το φεστιβάλ φέτος συνεργάζεται με το Global Health Film initiative στην Μ. Βρετανία, το Φεστιβάλ του Herceg Novi στο Μαυροβούνιο και το φεστιβάλ Cinema for Peace στην Γερμανία.

Ιδιαίτερη σημασία θα παίξει και φέτος η εκπαιδευτική ζώνη (για το μαθητικό κοινό υπάρχει ειδική εκπαιδευτική ζώνη κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ καθημερινά 9 με 1 όπου προβάλλονται ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ) που και τις τρεις προηγούμενες χρονιές έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Μόνο την περσινή χρονιά πάνω από 4.000 μαθητές παρακολούθησαν την εκπαιδευτική ζώνη στις 5 πόλεις όπου διεξήχθη το φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 4 θεματικές. Υγεία, εφηβεία, πολιτιστική κληρονομιά, επιστήμη. Φέτος συμμετέχουν και πολλοί ξένοι σκηνοθέτες οι οποίοι θα βρίσκονται στις προβολές της εκπαιδευτικής ζώνης προκειμένου να συνομιλήσουν με τους μαθητές.

Στόχος μας και φέτος είναι μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος να περιοδεύσει σε σχολεία της Μεσσηνίας, Αργολίδας και Αρκαδίας κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, μια δραστηριότητα που ξεκίνησε πιλοτικά πριν δύο χρόνια με μεγάλη επιτυχία, σε χωριά και κωμοπόλεις της Μεσσηνίας όπως τον Αριστομένη, Βαλύρα, Πύλο, Χώρα, Κορώνη και Μεσσήνη.

Για την εκπαιδευτική ζώνη το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου συνεργάζεται με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το Κέντρο Κοινωνίας, Επιστήμης και Τέχνης CAID και το φεστιβάλ αρχαιολογικού- ιστορικού ντοκιμαντέρ «Αγών».

Για δεύτερη χρονιά θα δοθούν 2 βραβεία κοινού (αξίας 1.000 ευρώ) για το καλύτερο ελληνικό και διεθνές ντοκιμαντέρ.

Το Βραβείο Κοινού για το καλύτερο ελληνικό ντοκιμαντέρ προσφέρει η SteFilm

( DCP για την επόμενη ταινία του νικητή αξίας 1.000 ευρώ )

Το Βραβείο Κοινού για το καλύτερο διεθνές ντοκιμαντέρ προσφέρει το Ξενοδοχείο Βασιλικόν, στην Καλαμάτα

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων.

Πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας, τον Δήμο Καλαμάτας, το Δήμο Αργους – Μυκηνών, το Δήμο Ηλιδας και το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Προφίλ του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου:

Πρόκειται για Φεστιβάλ ταινιών ντοκιμαντέρ με έμφαση στο ευρωπαϊκό ντοκιμαντέρ με αφιερώματα, παράλληλες εκδηλώσεις, εκπαιδευτική ζώνη, σεμινάρια και masterclasses. Το κυρίως φεστιβάλ διεξάγεται το τελευταίο δεκαήμερου του Ιανουαρίου στην Καλαμάτα και μέρος του προγράμματος προβάλλεται και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου. Από όλες τις δράσεις στη διάρκεια του χρόνου στόχος μας είναι να έρθει το μη μυημένο κοινό σε επαφή με το κινηματογραφικό είδος του ντοκιμαντέρ..... περισσότερα

Tο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Πελοποννήσου και πάλι στην Αμαλιάδα!

Ξεκινάμε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 στο Cine Cinema με προβολές βραβευμένων ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018. Θα πραγματοποιηθούν επίσης δυο παράλληλες εκδηλώσεις στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας.

Η έκθεση comics & εικονογράφησης "Εν Αιθρία 8" και ένα πολύ ενδιαφέρον διαδραστικό εργαστήριο για τους εκπαιδευτικούς από τον Δημήτρη Κάσδαγλη “Καν'το σαν εικονογράφος.Η δύναμη της εικόνας και ο εικονογράφος πίσω από αυτή”.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!