23Μάιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Lifestyle | Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην Ηλεία συμμετείχαν στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι

Lifestyle ειδήσεις και παρασκήνια για την ελληνική και διεθνή σόουμπιζ

Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην Ηλεία συμμετείχαν στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι

Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην Ηλεία συμμετείχαν στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι

«Μουσική - Ένας μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας»

Μια ημερίδα που έφερε κοντά ανθρώπους του Πολιτισμού και που άφησε την υπόσχεση να είναι η αρχή μιας σειράς συνεργειών στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου και όχι μόνο!

Με όχημα τη μουσική και σπουδαίους καλεσμένους από πολλές πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, το Σάββατο 17 Μαρτίου η ημερίδα για τη μουσική ως μοχλό ανάπτυξης και εξωστρέφειας, στο πλαίσιο της 4ης Εθνικής Συνάντησης του Δικτύου των Διοργανωτών της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής! Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Σπύρος Ζαφειρόπουλος, διοργανωτής της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην Αμαλιάδα εδώ και 7 χρόνια, συντονιστής της Γιορτής στην Πελοπόννησο και πρόεδρος της Μικρής Ακαδημίας και η Ηρώ Ρήγα, διοργανώτρια της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής σε Πύργο και Αρχαία Ολυμπία, του PortFestivalκαι μέλος της Μικρής Ακαδημίας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας τέθηκαν πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό, τη Μουσική και τον τρόπο που συνδυαστικά και συντονισμένα τροφοδοτούν την κοινωνία και το οικονομικό γίγνεσθαι στην Περιφέρεια. Συζητήθηκαν αποτελεσματικοί τρόποι συνεργασίας ανάμεσα στην τοπική αυτοδιοίκηση, στους φορείς, τις επιχειρήσεις, τους παραγωγούς, τους καλλιτέχνες.

Αναφέρθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι χώροι και κλάδοι και πόσο αποτελεσματικά θα μπορούσαν από κοινού να αντιμετωπιστούν. Ήρθαν σε επαφή σημαντικοί φορείς και επαγγελματίες που μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους στο μέλλον, προκειμένου να προχωρήσουν στην αξιοποίηση τοπικών συνεργειών και χώρων στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου και όχι μόνο.

Μέσα από μια πραγματικά παραγωγική συζήτηση και ανοιχτό διάλογο με τη συμμετοχή όλων, αναδείχθηκε η ανάγκη για συχνή ανταλλαγή απόψεων και συναντήσεων. Και σίγουρα η ανάγκη για μια κοινή οπτική και στρατηγική σε καίρια θέματα που αφορούν τον πολιτισμό ως ευρύτερη πολιτιστική πολιτική.

Το παρόν στην ημερίδα έδωσε ο κ. Τσόγκας, βουλευτής Σύριζα, ο κ. Πετρίτσης, εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Κορινθίας, ο κ. Γκιώνης, Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Σακελλαρίου.

Ανάμεσα στους επίσημους καλεσμένους και ομιλητές ήταν ο κ. Σπύρος Καραβούλης, πρόεδρος του L.T.O., ο κ. Κώστας Λαμπρούλης, καλλιτεχνικός διευθυντής του ΣΜΟΥΘ στη Λάρισα, ο κ. Νίκος Μπαρμπάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Labart στο Βόλο, η Τώνια Δραγούνη, executive producer, η κα Πέγκυ Τσολακάκη και ο κ. Γιάννης Τσιατσιάνης από την Ελευσίνα - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, η κα Άννα Καλλινικίδου από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Πειραιώς, η κα Παναγιώτα Κασσίμη, προϊσταμένη εφορείας αρχαιοτήτων, ο κ. Σπύρος Ζαφειρόπουλος από την Μικρή Ακαδημία στην Αμαλιάδα, διοργανωτές του Εθνικού Δικτύου της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής, ο συνθέτης και μουσικός παραγωγός Σεραφείμ Τσοτσώνης, ο Νίκος Αϊβατζίδης, από το συνεργατικό δίκτυο τουρισμού Experience Corinthia, η Έλλη Ρουμπέν από την Artway, μουσικοί και εκπρόσωποι πολιτιστικών κέντρων Δήμων από την ευρύτερη περιοχή και την Αθήνα.

Την ημερίδα διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής με τον Αρχιμουσικό και Πρόεδρο του Loutraki Festival κ. Πελοπίδα Μαυρόπουλο, η ΑΜΚΕ ΜΕΣΟ Μουσικές εκδηλώσεις με τον Ιδρυτή και Προέδρο του Φορέα, κ. GeorgesPerotκαθώς και μέλη του Φεστιβάλ Λουτρακίου με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων.

Ο κ. Perot, μεταξύ άλλων και ιδρυτής του ελληνικού δικτύου της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (ΕΓΜ), συντόνισε την ημερίδα και έθεσε θέματα που αφορούν τόσο την φετινή όσο και τις μελλοντικές διοργανώσεις της ΕΓΜ με το ευρύτατο εθνικό και ευρωπαϊκό δίκτυο της που μπορούν να αξιοποιηθούν ποικιλοτρόπως.

Στα πλαίσια αυτά ανέλυσε τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες Network for the Internationalization of Music Producers in Europe (NIMPE) και του Certified Competences For Live Events Professionals (CCLEP) που αναζητούν τρόπους υποστήριξης, δικτύωσης και κατάρτισης των μουσικών και των επαγγελματιών της μουσικής, 2 ευρωπαϊκά προγράμματα που αναπτύσσονται με γνώμονα την έναρξη της προπαρασκευαστικής πρωτοβουλίας MusicMovesEurope της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πολιτισμού.

Κλείνοντας το 1ο μέρος της συνάντησης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου έδωσε έναν μοναδικό τόνο στην ημέρα, χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους μια πρόγευση από την επερχόμενη παράσταση της Carmen, στις 14 Απριλίου.

barbakis-lamproulis-perot

imerida-perot

roubenaivatzidiskassimi-kallinikidou-karavoulis-perot

perot-mavropoulos-zafeiropoulos-riga

Οι διοργανωτές της ημερίδας GeorgesPerot και Πελοπίδας Μαυρόπουλος μαζί με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην Ηλεία, Ηρώ Ρήγα και Σπύρο Ζαφειρόπουλο, ο οποίος ήταν και ένας εκ των ομιλητών.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!