21Ιανουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Lifestyle | Πύργος: Κινηματογραφική Τρίτη στο θέατρο Απόλλων με τις «Γυναίκες του Λεωφορείου 678»

Lifestyle ειδήσεις και παρασκήνια για την ελληνική και διεθνή σόουμπιζ

Πύργος: Κινηματογραφική Τρίτη στο θέατρο Απόλλων με τις «Γυναίκες του Λεωφορείου 678»

Πύργος: Κινηματογραφική Τρίτη στο θέατρο Απόλλων με τις «Γυναίκες του Λεωφορείου 678»

Οι Κινηματογραφικές Βραδιές

σας προσκαλούν την Τρίτη 15 Μαΐου, στις 9 μ.μ. στο θέατρο Απόλλων, σε μια ταινία-καταγγελία από την Αίγυπτο!!

Οι Γυναίκες του Λεωφορείου 678

Κοινωνική 2010 | Έγχρ. | Διάρκεια: 100'

Αιγυπτιακή ταινία, σκηνοθεσία Μοχάμεντ Ντιάμπ με τους: Νέλι Καρίμ, Μπούρσα, Ναέντ Ελ Σεμπάι
Τρεις Αιγύπτιες οι οποίες έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση προσπαθούν να αντιδράσουν απέναντι στο νόμο της σιωπής που κυριαρχεί, ενώ ένας αστυνομικός αναζητά την υπαίτιο μιας σειράς τραυματισμών αντρών μέσα στο λεωφορείο της γραμμής 678.

Η ταινία

Οι γυναίκες του λεωφορείου 678 εξιστορεί μια σκληρή πλευρά της Αιγύπτου που δεν είναι ευδιάκριτη στους περαστικούς επισκέπτες. Πρόκειται για την πραγματικότητα τριών γυναικών από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις στο Κάιρο που ενώνονται προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη σεξουαλική παρενόχληση που βιώνουν καθημερινά. Ενώ η Φάιζα (Μπούσρα), μια συντηρητική μητέρα δύο παιδιών, προσπαθεί να βρει το δίκιο της, στην άλλη πλευρά της πόλης η Σέμπα (Nέλι Καρίμ), πλούσια σχεδιάστρια κοσμημάτων, θύμα η ίδια άγριας επίθεσης από ομάδα νέων ανδρών, δίνει διαλέξεις σε γυναίκες για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης, προσπαθώντας να τις πείσει να μιλήσουν για το πρόβλημά τους. Παράλληλα, η Νέλλη (Nahed El Sebai), ερασιτέχνης κωμικός, είναι η πρώτη γυναίκα στην Αίγυπτο που θα κινηθεί δικαστικά για τη βίαιη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε.

Εμπνευσμένη από τις πραγματικές ιστορίες που χαρακτηρίζουν την καθημερινότητα πολλών γυναικών στο σύγχρονο Κάιρο, η ταινία του Μοχάμεντ Ντιάμπ καταφέρνει να ξεφύγει από τις παγίδες που κρύβει μια τέτοια απόπειρα και να ακολουθήσει τους χαρακτήρες της σε ηθικά γκρίζες περιοχές...

Δείτε το trailer της ταινίας:

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ 678

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!