23Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Lifestyle | Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά στα καλύτερα αξιοθέατα της Πελοποννήσου

Lifestyle ειδήσεις και παρασκήνια για την ελληνική και διεθνή σόουμπιζ

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά στα καλύτερα αξιοθέατα της Πελοποννήσου

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά στα καλύτερα αξιοθέατα της Πελοποννήσου

Στις 11 Μαΐου ομάδα δημοσιογράφων και παραγωγών από το Βέλγιο και τον Καναδά (René Van Bever, Ivan Van Bever) επισκέφθηκε το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά στο Κατάκολο Ηλείας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η προβολή και ένταξη του Μουσείου σε ειδικό ντοκιμαντέρ με θέμα τα καλύτερα και πιο αξιόλογα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος στην Πελοπόννησο. Ανάλογη διάκριση είχε λάβει το Μουσείο από τον γερμανόγλωσσο ταξιδιωτικό οδηγό «PELOPONΝES» των εκδόσεων DUMONT, που το είχε εντάξει στους δέκα κορυφαίους προορισμούς της Πελοποννήσου και στους δύο σημαντικότερους της Ηλείας, μαζί με τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, που πρέπει να επισκεφτεί οπωσδήποτε κάποιος περιηγητής.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί τον Απρίλιο 2019 σε γαλλόφωνες χώρες του κόσμου, συγκεκριμένα στον Καναδά, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, το Μονακό και την Ελβετία. Το Μουσείο είναι το μοναδικό στο είδος του αξιοθέατο του νομού Ηλείας, που συμπεριλήφθηκε από τους παραγωγούς.

Κατά την ξενάγηση και την παρουσίαση των εκθεμάτων από εξειδικευμένο προσωπικό στο Μουσείο, στο κτήριο που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Πύργου, οι δημοσιογράφοι εντυπωσιάστηκαν όταν άκουσαν το ξυπνητήρι του Πλάτωνα, όταν κατάφεραν να βρουν έναν από τους 536 συνδυασμούς για να λύσουν το Οστομάχιον, το παζλ του Αρχιμήδη, όταν παρακολούθησαν την Υπηρέτρια-Ρομπότ του Φίλωνος να σερβίρει οίνο με νερό, όταν αντιλήφθηκαν πώς λειτουργούσαν οι γερανοί και τα ανυψωτικά μηχανήματα που έκτισαν τον Παρθενώνα.

Κατά το τέλος της ξενάγησης και παρουσίασης του Μουσείου που στεγάζει τη «χαμένη» αρχαία ελληνική τεχνολογία στο Κατάκολο Ηλείας, λόγω του θαυμασμού που προκλήθηκε στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους και της εκτίμησής τους στο αρχαιοελληνικό παρελθόν και την ανασύστασή του, ζητήθηκε από τον ιδρυτή του Μουσείου, Κώστα Κοτσανά, να μιλήσει και να περιγράψει το έργο του και την ιστορία του Μουσείου σε ζωντανή μετάδοση με γαλλόφωνο κανάλι του Καναδά κατά την προβολή του ντοκιμαντέρ τον Απρίλιο του 2019.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!