22Μάιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Lifestyle | Πύργος: Στις 26 Αυγούστου η συναυλία με την Ρίτα Αντωνοπούλου στον πεζόδρομο του Αρχαιολογικού Μουσείου

Lifestyle ειδήσεις και παρασκήνια για την ελληνική και διεθνή σόουμπιζ

Πύργος: Στις 26 Αυγούστου η συναυλία με την Ρίτα Αντωνοπούλου στον πεζόδρομο του Αρχαιολογικού Μουσείου

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού

Πύργου στα πλαίσια των μουσικών εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού παρουσιάζει τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου σε μια βραδιά στον πεζόδρομο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου (Δημοτική Αγορά Πύργου) την Κυριακή 26 Αυγούστου και ώρα 9.30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η εκδήλωση εντάσσεται και στο πρόγραμμα του εορτασμού της αυγουστιάτικης πανσελήνου, όπως έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, στη σημαντικότερη στιγμή της πορείας της, συναντά τον σπουδαίο πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, έναν από τους πιο καταξιωμένους νέους Έλληνες συνθέτες θεατρικής και κινηματογραφικής μουσικής. Μια μουσική σύμπραξη για τη χαρά της δημιουργίας, για την ανακάλυψη μέσα από το παιχνίδι, για τη φλόγα που καίει, για τη στιγμή που περικλείει τα πάντα.

Ένα ρεσιτάλ ερμηνείας2 μοναδικών καλλιτεχνών, που συνομιλούν στο σήμερα, κοιτώντας στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Τρυφερές εικόνες, όπου εύθραυστες μελωδίες τουΜάνου Χατζιδάκι, δίνουν τη θέση τους σε ροκ μπαλάντες τωνΑγγελάκακαιΠαυλίδη, εντυπωσιακά ερμηνευμένες με ένα πιάνο και με μια εσωτερική δύναμη από τους δύο ερμηνευτές, πουκαθηλώνει.

Ο κόσμος τουΘάνου Μικρούτσικου, συνυπάρχει και μάλλον ενώνεται με τον LeonardCohen, την μελωδία των τραγουδιών της EdithPiaf, την υγρασία των στίχων τουΘανάση Παπακωνσταντίνου, το μέγεθος τουΜίκη Θεοδωράκη, την οικειότητα και την ψυχή τουΣταμάτη Κραουνάκη, καθώς και με τραγούδια νέων δημιουργών, όπως τουΘοδωρή Οικονόμουκαι τουΣταύρου Σιόλα. Και όλα αυτά ερμηνευμένα με μια αλήθεια που οδηγεί στην ουσιαστική συγκίνηση.

Μετά τις  soldout παραστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η παράσταση, σε επιλεγμένους χώρους, σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο, συνεχίζει το ταξίδι της και παρουσιάζεται και στον Πύργο, δίνοντας μια σπάνια ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει μια παράσταση από αυτές που χαράσσουν την μνήμη.

IMG 8025

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!